Business

Nu rammer Brexit danske bankkunder

Danske Bank sender regningen for det lave renteniveau videre til en række erhvervskunder. Det sker blandt andet med baggrund i Brexit.

Danmarks største bank udvider nu antallet af kunder, der skal betale for at have penge stående på en bankkonto.

Det bekræfter Danske Bank over for TV 2 Business.

I et brev sendt til en række erhvervskunder fremgår det, at erhvervskunder med over to millioner kroner på en indlånskonto skal betale en negativ rente på 0,55 procent på den del af beløbet, der overstiger de to millioner. I praksis betyder det altså, at man skal betale for at sætte sine penge i banken.

Kolleger friholder

Danske Bank forklarer selv, at den britiske EU-afstemning, der endte med et nej til EU-medlemskab, har medvirket til, at banken nu skruer på renten for flere erhvervskunder.

- Perioden med rekordlave negative renter ser ud til at vare væsentligt længere end forventet. Baggrunden er lav europæisk vækst og det britiske EU-nej, siger Niels Bang-Hansen, direktør for Business Banking i Danske Bank, til TV 2 Business.

Se hvor langt væk negative renter til private kunder er, ved at klikke på linket herunder:

Flere af kollegabankerne har helt valgt at skåne både deres privat- og erhvervskunder for de negative renter. Det gælder blandt andre Arbejdernes Landsbank, som har valgt selv at tage hele regningen for de negative renter.

Den anden store aktør på det danske bankmarked, Nordea, har allerede hævet regningen for bankens erhvervskunder. Og banken er gået hårdere til værks end Danske Bank. Pr. første juli i år fik alle de virksomhedskunder med indestående over en million kroner en negativ rente på 0,5 procent.

Milliardregning

Danske Banks topchef Thomas Borgen har tidligere fortalt, at de negative renter sidste år kostede banken et tab på over to milliarder kroner.

Og det til trods for, at visse af bankens kunder allerede dengang skulle betale for at have indlån stående i Danske Bank.

Hvor det tidligere var 2.000 af bankens virksomhedskunder, der ville blive ramt af den negative rente på minus 0,55 procent, er det nu 5.000 kunder, der skal betale en større regning.

- Vi søger i størst muligt omfang at beskytte langt hovedparten af vores erhvervskunder mod negative renter. De begrænsede ændringer, vi nu gennemfører, berører kun fem procent af vores erhvervskunder, som har indlån i banken over to millioner kroner. Beløb under denne grænse forrentes ikke negativt, siger Danske Bank-chefen.

Vi søger i størst muligt omfang at beskytte langt hovedparten af vores erhvervskunder mod negative renter.

Niels Bang-Hansen, chef i Danske Bank

Prøver at friholde kunderne

Banken vil forsøge at få kunderne, som bliver ramt af ekstraregningen, til at placere deres indlån på anden vis, lyder det fra Niels Bang-Hansen.

- Vi er optaget af i en kompleks og usædvanlig situation at sikre, at vores renter, priser og samlede værditilbud er fuldt konkurrencedygtige. Vi forsøger at rådgive berørte kunder til, hvordan de proaktivt kan placere deres midler på en måde, så de undgår at blive påvirket af det her tiltag, siger han.

Den nye regning til virksomhedskunderne træder i kraft til november.

Se hvad folkene, der skabte Mobilepay, har på vej ved at klikke på nedenstående link: