Det danske boligmarked boomer: Rekordlave salgstider flere steder i landet

16x9

Det tager rekordkort tid at få solgt sin lejlighed eller villa i Danmark, viser nye tal.

I gennemsnit går der 93 dage fra et til salg-skilt bliver sat op på en lejlighed til den er solgt og skiltet bliver klistret over med ordene "solgt" i stedet for.

Det er det laveste antal i seks år, viser nye tal fra august fra Boligsiden.dk.

Og de korte salgstider skyldes ikke blot flere købere om boligerne, forklarer Birgit Daetz, kommunikationsdirektør på Boligsiden.dk. Der er nemlig flere lejligheder til salg i dag end på samme tidspunkt sidste år.

- Det kan være et udtryk for et marked, der ikke er mættet, og måske også en snert af desperation hos køberne, der ikke tør vente længere end højst nødvendigt med at slå til, siger Birgit Daetz.

Fra juli til august er salgstiden for ejerlejligheder faldet med 6,2 procent på landsplan.

Villaer ryger også hurtigere videre

Og det er ikke kun lejlighederne, der bliver solgt på rekordtid. Også de danske villaer går hurtigt videre. Nærmere betegnet 175 dage.

Både i Region Hovedstaden og Region Sjælland var salgstiderne i august rekordlave. Her bliver en villa solgt på henholdsvis 111 og 170 dage.

Og det er godt nyt for de danske boligejere

- Når salgstiden er lav, er der gang i markedet og typisk også stigende priser. Jo bedre flow der er på boligmarkedet, desto mere sikkert er det at investere i en bolig. Det giver ro i maven at vide, at boligen kan sælges igen relativt hurtigt, hvis det bliver nødvendigt, siger Birgit Daetz.

Så lang tid går der i gennemsnit før en villa bliver solgt i Danmark

Tal fra august 2016