Business

Butikker i oprør - truer med at smadre Legekæden

Flere butikker vil ikke være en del af Legetøjskæden længere. Og det kan smadre kæden, lyder det fra en ekspert.

Hver tredje butik i Legekæden har meldt sig ud af samarbejdet, der hidtil har bestået af 44 butikker i landets største frivillige kæde af legetøjsforretninger.

Masseopsigelserne truer med at smadre hele kæden, vurderer en detailhandelsekspert. Det skriver Børsen.

- Det smadrer kæden, når en tredjedel går ud. Størsteparten er jo butikker, der føler et pres i den lokale konkurrence og har behov for en anden form for støtte med produkter, indkøbspriser og markedsføring, end de får i dag, siger Bruno Christensen, der er ekspert i detailhandel, til Børsen.

De 14 butikker, som forlader samarbejdet, træder først formelt ud til nytår.

Og spørger man de selvstændige butikschefer, er det manglende hjælp og villighed til at lytte på de forretningsdrivende, der har gjort udslaget.

Tjener bedre end tidligere

Bag Legekæden står Indeks Retail, der også leder Bog & Idé-samarbejdet, der ligeledes er en række af selvstændige butikker i et frivilligt samarbejde.

Se klippet herunder og bliv klogere på en anden dansk legetøjskæde i Danmark:

Indeks Retails direktør, Marianne Lyngby Pedersen, frygter ikke for kædens overlevelse efter de mange opsigelser. Men hun undrer sig over, hvad der har udløst dem på det her tidspunkt.

- De får en bedre bruttoavance, end de har haft i mange år. Det kan vi bevise, og alligevel melder de sig ud. Det har jeg svært ved at forstå, siger hun til Børsen.