Færre boligkøbere får nedslag i købsprisen: Se hvordan det ser ud i din kommune

16x9

Færre danske boligkøbere får nedslag i prisen, når de køber hus. Se hvor mange der får nedslag på prisen i din kommune herunder.

Færre og færre danske boligkøbere får høvlet noget af prisen på deres nye bolig, når de skal ud og købe.

Det skriver boligsiden.dk, der har opgjort, hvor mange nedslag der bliver givet på villahandler i Danmark.

Se også, hvordan flere og flere danskere køber bolig, selvom banken siger nej til et lån på TV 2 Business her:

I tre ud af fire af tilfældene fik boligkøberne lov til at købe deres nye hus for mindre, end salgsprisen oprindeligt var i andet kvartal af 2016. Det er det laveste antal i syv år.

- Når andelen af bolighandler med nedslag falder, kan det skyldes flere ting. Boligsælgerne kan være blevet bedre til at prissætte deres boliger, men derudover er der også en sammenhæng mellem et godt kørende boligmarked, som vi har nu, og mindre nedslag, udtaler Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Tilbage i 2011 var der nedslag på gennemsnitligt 89 procent af alle villahandler i Danmark.

Forskel fra kommune til kommune

Og der er da også forskel på, hvor mange der får lov til at købe villaen, for mindre end salgsprisen viser.

Hvis man bor i Glostrup Kommune på Sjælland, så er der stor sandsynlighed for, at man som boligkøber må regne med at få villaen til salgsprisen - eller mere. Det er nemlig den kommune i landet, hvor der i øjeblikket bliver givet færrest nedsalg i villahandler.

Til gengæld var Morsø Kommune det sted i Danmark, hvor flest boligkøbere fik nedslag i prisen. Her blev 92 procent af villahandlerne lukket med et nedslag i prisen.

Liggetid kan udløse nedslag

Det er en af ejendomsmæglernes ypperste opgaver at forsøge at få så lidt nedslag i prisen som muligt. De står nemlig på købers side. Men på den anden side står købernes mægler, som skal sørge for netop at få det eftertragtede nedslag i prisen.

Peter H. Jepsen, der er købermægler og ejendomsmægler hos købermægler.dk, forklarer, at det kan være grænseoverskridende for boligkøbere at forhandle prisen selv, og at det derfor også ofte betyder, at købere ikke får det maksimale nedslag i prisen.

Han råder dog danske boligkøbere, der gerne vil have det maksimale nedslag i prisen til at undersøge, hvad der er solgt i området og til hvilken pris. Hvad der er til salg, og hvor lange liggetiderne er.

Derudover skal boligkøbere også sørge for at undersøge boligens stand, tilstandsrapport, el-attest samt spørge sælgerne, hvad deres planer er, og om de har købt en anden bolig - på den måde er der måske mulighed for an hurtigt handel.

Se hvor mange der har fået nedslag i købsprisen på villahandler i din kommune

Tal fra andet kvartal i 2016