Business

Smartphones trukket tilbage efter eksplosionsfare

Samsung har trukket sin nye topmodel Galaxy Note 7 tilbage på grund af brand og eksplosionsfare.

Den nye storsælgende smartphone fra Samsung bliver kaldt tilbage på grund af risiko for brand- og eksplosionsfare. Galaxy Note 7 har ellers gået sin sejrsgang over hele verden og skulle have været i Danmak allerede i næste uge.

Ifølge Samsung selv er der registreret 35 tilfælde, hvor topmodellen fra det koreanske selskab er brudt i brand. Ulykkerne med telefonen er ifølge Samsung sket i forbindelse med eller lige efter opladning.

- Vi har modtaget adskillige rapporter om batterieksplosioner på Note 7, der officielt blev lanceret den 19. august... Det er blevet bekræftet, at det skyldes et problem i batteriet, siger Koh Dong-jin, chef for mobilforretningen, til BBC.

Elektronikkoncernen har meddelt, at det vil tage to uger at få udskiftet de fejlbehæftede dele i telefonerne, som indtil videre er i handlen i ti lande. Tilbagekaldelsen gælder 2,5 millioner eksemplarer af den nye telefon.

Svær timing

Tilbagekaldelsen kommer på noget nær det mest uheldige tidspunkt for Samsung, da ærkekonkurrenten Apple står overfor at lancere deres nye topmodel iPhone 7.

Samsung har hidtil fået pæne anmeldelser for Galaxy Note 7, der er en mellemting mellem en tablet og en smartphone på grund af den store skærm. Som noget nyt giver Galaxy Note 7 mulighed for, at brugerne kan scanne deres øjne igennem telefonens iris-scanner.

Den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels har tidligere medvirket i en reklame for netop Galaxy Note 7.

Se mere om Samsungs fejlramte telefon her: