Business

Novo Nordisk-ikon: - Han er i bund og grund et ordentligt menneske

Mr. Novo Nordisk afslører, hvad det er for et særligt DNA, der gør Novos nye direktør til den helt rigtige i jobbet.

Lars Fruergaard vandt i går den interne kamp i Novo Nordisks hovedsæde i Bagsværd om, hvem der skulle afløse succes-direktøren Lars Rebien Sørensen.

Og mens den nye administrerende direktør for den danske insulinproducent i store dele af offentligheden er ukendt, så kender en af dansk erhvervslivs ”grand old men”, den tidligere Novo Nordisk-direktør Mads Øvlisen, alt til den person, der skal sikre Novo Nordisks aktionærer fortsat vækst i årene fremover.

- Jeg har kendt Lars, siden han blev ansat i Novo i 1991, og jeg nåede at arbejde sammen med ham i 10 år. Og hvis du spørger mig, hvad jeg tænker om dagens chefrokade, så kan jeg sige det meget kort: det er en rigtig, rigtig god løsning for Novo Nordisk, siger Mads Øvlisen, der var adm. direktør i Novo Nordisk i perioden fra 1981-2000, til TV 2 Business.

Hør Lars Rebien forklare sin afgang på TV 2 Business her:

Det har hele tiden været på tegnebrættet, at den nye Novo-chef skulle være en intern kandidat. Og efter den naturlige arvtager Kaare Schultz i 2014 tog chefposten i Lundbeck, har valget reelt stået mellem Lars Fruergaard og Jakob Riis.

Klap i hænderne

Mads Øvlisen beskriver Lars Fruergaard som en rigtig dygtig leder, der har en solid forretningsforståelse og som leder naturligt med afsæt i Novo Nordisks værdier.

- Jeg mener, at alle bør klappe i hænderne. Ikke bare har selskabet fået en dygtig administrerende direktør, men ser du på hele ledergruppen i Novo Nordisk, så er den stærk og repræsenterer den diversitet, der skal til for at lede en global virksomhed, siger Mads Øvlisen.

Se hvordan den nye topchef selv beskriver udsigten til at overtage styringen i den danske medicinal-gigant på TV 2 Business her:

Lars Fruergaard overtager formelt jobbet i Novo Nordisk den 1. januar næste år, når Lars Rebien Sørensen overdrager tøjlerne.

- Som jeg ser Lars Fruergaard, så er det en velbegavet leder, der viser sit overskud ved at være lyttende og oprigtig interesseret i at høre, hvad andre mennesker mener. Han har den her ydmyghed og ærbødighed, der er gode egenskaber, hvis du vil have folk med dig. Han er i bund og grund et ordentligt menneske,” siger Mads Øvlisen.

Mads Øvlisen siger, at han er ”umådelig tryg” ved Lars Fruergaard som den nye topchef hos Novo Nordisk.