Business

Vestas nærmer sig rekordstor markedsværdi

Med en markedsværdi på 123,5 milliarder kroner nærmer Vestas sig den højeste markedsværdi nogensinde.

Vestas' markedsværdi er i dag 25 gange større end under selskabets krisetid i 2012, hvilket får vindmøllepioneren til at nærme sig sin højeste markedsværdi nogensinde.

Det skriver Berlingske Business.

Vestas har præsteret et kurscomeback, som har taget fusen på de fleste analytikere, der har fulgt selskabet.

- Man er gået fra ikke at tjene penge til at nå nogle niveauer, som ingen havde drømt om, og den historie er nok langt fra ovre. I den nærmeste fremtid kan jeg godt begynde at se, om der flyver grise forbi, eller om vi får en snevejrsdag i helvede, for da Vestas var på bunden, troede ingen, at vi ville se den slags værdiansætning igen, siger Alm. Brand Markets Vestas-analytiker, Michael Friis-Jørgensen, til Berlingske Business.

Da Vestas var på sit højeste i 2008 havde selskabet en markedsværdi på 128 mia. kr., men da krisen ramte Vestas, der var meget eksponeret, eftersom selskabet havde opkøbt store dele af sin værdikæde, styrtdykkede markedsværdien til 4,9 mia. kr. i 2012.

Siden har en ny direktion trådt til, som har fokuseret på indtjeningen og virksomhedens kernekompetencer, hvilket har båret frugt. I dag er Vestas' markedsværdi nemlig 123,5 mia. kr.