Business

Novo Nordisk-direktør stopper

Novo Nordisks direktør Lars Rebien Sørensen stopper som administrerende direktør.

Novo Nordisks administrerende direktør Lars Rebien Sørensen stopper. Det meddeler selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Han stopper dermed som adm. direktør for selskabet i slutningen af 2016, selvom hans kontrakt gik til 2019.

Se hvad Lars Rebien Sørensen skal lave, når han stopper som direktør i Novo Nordisk på TV 2 Business her:

- Det har været en ære at arbejde her i mere end 30 år og at have haft rollen som administrerende direktør i en periode, hvor vi har haft mulighed for at skabe vækst i forretningen, opbygget en stærk pipeline og lanceret vigtige nyeprodukter til gavn for vores patienter, vores aktionærer og vores medarbejdere, udtaler Lars Rebien Sørensen i meddelelsen.

Kåret som verdens bedste topchef

Lars Rebien Sørensen har været adm. direktør i medicinalgiganten Novo Nordisk siden november 2000 og er flere gange blevet kåret til verdens bedste topchef af magasinet Harvard Business Review.

- Det bliver en stor opgave at føre stafetten videre efter Lars, som gennem 16 år som administrerende direktør har stået i spidsen for Novo Nordisks udvikling til en global, særdeles succesrig og højtrespekteret lægemiddelvirksomhed, skriver Göran Ando, der er formand for bestyrelsen i Novo Nordisk.

Det bliver en stor opgave at føre stafetten videre efter Lars

Göran Ando, formand for bestyrelsen, Novo Nordisk

Ny direktør er fundet

Og Lars Rebiens afløser er allerede fundet.

Det bliver Lars Fruergaard Jørgensen, der indtil nu har været koncerndirektør med ansvar for Corporate Development. Han bliver direktør for Novo Nordisk med virkning fra 1. januar 2017.

- Jeg elsker udfordringer og kan derfor ikke forestille mig et mere spændende tidspunkt at få tilbudt jobbet som topchef for Novo Nordisk på - en virksomhed, jeg har arbejdet for imere end 25 år, og som jeg virkelig brænder for, udtaler Lars Fruergaard Jørgensen, der har været i Novo Nordisk på andre poster siden 1991.

Se interview med Lars Fruergaard Jørgensen, der skal erstatte verdens bedste topchef i Novo Nordisk, på TV 2 Business her:

Det bliver dog ikke et endeligt farvel til Lars Rebien Sørensen. Han bliver nemlig indstillet til en af de to bestyrelser: Novo Nordisk Fonden og Fondens holdingselskab, Novo A/S i marts 2017.