Business

Afgående Novo-direktør: - Man når til et punkt, hvor man bliver mæt

Lars Rebien Sørensen går af som direktør for Novo Nordisk efter 16 år. Og selvom det er vemodigt, så glæder han sig også til sit nye liv.

Det er en følelsesladet dag for Lars Rebien Sørensen, der efter 33 år i Novo Nordisk går af som administrerende direktør. Sådan lyder de første ord fra topchefen ved et pressemøde i dag.

Men selvom det er vemodigt, så glæder Lars Rebien Sørensen sig også til "ikke at have så travlt".

Se hele interviewet med Lars Rebien Sørensen her, der også mener, at i dag er en "festdag" på TV 2 Business her:

- Det har været en helt fantastisk rejse, men jeg må også indrømme, at man kan blive mæt. Derfor er det fint, at der nu kommer en ny ledelse, siger Lars Rebien Sørensen til TV 2 Business.

Han stopper som administrerende direktør ved udgangen af 2016, og den 1. januar 2017 starter Novos nye direktør Lars Fruergaard Jørgensen så.

Se også kommentatorernes bud på, hvorfor Lars Rebien Sørensen stopper som direktør i Novo Nordisk på TV 2 Business her:

Vær dig selv

Lars Rebien Sørensen vil dog ikke anbefale sin afløser at blive en tro kopi af sig selv.

- Da jeg overtog i 2000, var det efter den ikoniske Mads Øvlisen. Og der gik det hurtigt op for mig, at jeg skulle være mig selv. Og det vil jeg også anbefale Lars Fruergaard, siger han.

Lars Rebien har siddet som administerende direktør i Novo Nordisk siden november 2000.

Han forventer nu at blive valgt ind i bestyrelsen hos Novo Nordisk i marts 2017, og derudover har han også to andre bestyrelsesposter at se til bl.a. i Carlsberg. Derfor er "kalenderen allerede fyldt godt op", fortæller Lars Rebien.