Serieiværksætter efter øget politisk fokus: - Folk begynder at forstå, hvad en iværksætter er

Flere af de politiske partier begynder at fokusere mere på iværksætternes forhold i Danmark - både i 2025-planen og i forhandlingerne om finansloven.

Bedre vilkår til danske iværksættervirksomheder står efterhånden længere og længere oppe på politikernes prioriteringsliste.

I går præsenterede regeringen sin 2025-plan, hvor en forsøgsordning blandt iværksættere skal give en skattefrihed på op til syv millioner kroner de første tre år.

 Det er ikke mange år siden, jeg blev ringet op af én, som spurgte, hvad en iværksætter er.

Jonathan Løw, serieiværksætter.

Og i dag meldte Socialdemokratiet sig også på banen med en vækstplan for danske virksomheder.

- Der er nogle iværksættere, der får en tanke: Hvordan sikrer vi, at den tanke omsættes til virkelighed på en bedre måde end i dag? Det kræver noget risikovillig kapital, og det kræver også, at små iværksættere kan få lov til at komme i gang med at producere, siger Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet til TV 2.

Og det glæder Jonathan Løw, der er serieiværksætter.

- Det er ikke mange år siden, jeg blev ringet op af én, som spurgte, hvad en iværksætter er. Folk begynder at forstå, siger han til TV 2.

Se hele interviewet med serieiværksætter Jonathan Løw på TV 2 Business her:

Brug for mere kapital

Et problem der står højt på iværksætternes ønskeliste til politikerne er at få muligheden for at tiltrække mere kapital fra investorer. Netop i opstartsfasen har mange brug for noget at skyde virksomheden i gang med.

- Det er klart, at desto bedre vilkår vi har for at investere lidt af vores private formue, desto flere vil være tilbøjelige til at gøre det, siger Jonathan Løw.

Derfor kigger man nu mod lande som Sverige og Storbritannien, der netop har givet et skattefradrag, der kan øge villigheden til at investere sine penge i iværksættervirksomheder.

- Hvis vi kan få lidt mere støtte fra det politiske, så vil det også gøre, at der kommer flere iværksættere. Det er til gavn for os alle sammen – det er dem, vi skal leve af i fremtiden, siger han.

Se også hvorfor Troels Lund Poulsen (V) mener, at der er mange fællestræk mellem regeringen og Socialdemokraternes plan på TV 2 Business her: