Business

Dansk virksomhed går fra 10 til 100 medarbejdere på et halvt år - nu får de 150 millioner

Mads Fauerholts virksomhed, Samlino.dk, springer højt og får tilført 150 millioner kroner fra en række investorer.

Danske Samlino.dk får en kapitalindsprøjtning på 150 millioner. Investorerne tæller blandt andet manden bag Paypal og Lars Seier Christensen.

Sammenlign din bank-, forsikrings- og teleprodukter et sted og se, hvor meget du kan spare på at skifte til en anden udbyder.

Det kan man på hjemmesiden Samlino.dk, og det er der tilsyneladende flere investorer, der godt kan se ideen i.

Når vi flyver og booker hoteller går vi ind og sammenligner priser. Så er det mærkeligt, at vi ikke gør det med vores største omkostningspost.

Mads Faurholt, serieiværksætter og medstifter, Samlino.dk

Blandt andet Lars Seier Christensen, stifter og tidligere adm. direktør, Saxo Bank, Paypal-stifter Peter Thiel og kapitalfonden Ace & Company har valgt at skyde samlet 150 millioner kroner i den danske virksomhed.  

- Denne enorme støtte fra nogle af verdens mest anerkendte investorer og den interesse som vi får i vores platform fra brugere og samarbejdspartnere er et klart signal til os om, at vi er på rette spor, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, medstifter og administrerende direktør I Samlino.dk

- Det forstærker vores tillid til vores mission om at skabe transparens og valgfrihed for de danske forbrugere og samtidig give vores partnere en ny og innovativ måde at nå ud til de danske forbrugere, siger Kristian Pitzner-Jørgensen.

Han står bag hjemmesiden sammen med serieiværksætteren Mads Faurholt.

- Når vi flyver og booker hoteller går vi ind og sammenligner priser. Så er det mærkeligt, at vi ikke gør det med vores største omkostningspost, siger Mads Faurholt. 

En besparelse på fem milliarder kroner

De mange penge skal bruges til at ”sprede budskabet” til forbrugere om, at de kan spare penge på at sammenligne produkter, før de køber dem.

- Folk vælger typisk de produkter, som de kender eller har hørt om før i stedet for at sammenligne hele markedet. Derfor bruger danskerne årligt fem milliarder kroner mere end nødvendigt, samtidig med, at de ikke får de produkter, der opfylder deres behov bedst, siger Kristan Pitzner-Jørgensen.

Men det er ikke kun forbrugerne, der kan spare penge, lyder det fra Samlino. Det giver også virksomhederne mulighed for at markedsføre sig ved hjælp af produktsammenligningen, fordi forbrugerne kan se fordelene, der er ved det enkelte selskab.

- Det er en unik mulighed og har hidtil være relativt været relativt uberørt af teknologi. Vi er glade for at hjælpe virksomheden med at nå sin ambitiøse mission om at hjælpe de danske forbrugere, siger Marc Syz, administrerende direktør for Ace & Company.

Af andre investorer tæller blandt andet tidligere ISS direktør Waldemar Schmidt og tidligere Nordea-direktør Thorleif Krarup.

Se her den første udgave af Faurholts Iværksætterverden. Her coacher Mads Faurholt den unge iværksætter Mads Fibiger Rasmussen, som har stiftet virksomheden Organic Basic, der producerer og forhandler økologisk og højteknologisk undertøj og sokker.