Business

Selvkørende biler rykker tættere på de danske landeveje

Politikere vil give lov til at teste selvkørende biler i Danmark, så de kan komme til at køre på de danske veje.

Snart skal du måske vænne dig til at køre bag en bil uden chauffør. Transportminister Hans Christian Schmidt (V) og de andre partiers transportordførere vil nemlig forsøge at gøre det lovligt at teste selvkørende biler i Danmark. Det skriver Finans.

Hidtil har det være ulovligt at teste selvkørende biler i Danmark, og det kræver da også en helt klar færdselslov, hvis det skal kunne lade sig gøre, lyder det fra Færdselssstyrelsen.

Se også historien om, hvordan interessen for privatleasing af biler stiger kraftigt for tiden på TV 2 Business her:

- Vi kan se, at der er sket en masse på området, som vil ændre vores forståelse af at køre bil, og hvad gør vi ved det? I dag er der krav om, at føreren af bilen skal have kontrol over bilen, og det er hele grundprincippet i færdselsloven, men hvor bredt kan man fortolke det? Det skal være klart, og derfor er der behov for en nærmere granskning af færdselsloven, siger Søren Madsen, fuldmægtig i Færdselsstyrelsen, til Finans.

Hvis alt får efter planen, bliver forslaget fremsat i december.

For nylig lancerede transporttjeneste Uber og bilproducenten Volvo et samarbejde til 1,9 milliarder kroner, hvor man ville lave netop selvkørende biler.