Business

Antallet af leasede biler eksploderer

Flere og flere leaser biler, når de skal have nyt transportmiddel.

60 procent. Så meget er leasingen af privatebiler steget det første halvår af 2016. Det skriver Insidebusiness.

I samme periode sidste år blev der leaset  9838 biler. I de første seks måneder af 2016 er det tal øget til 15.686, viser tal fra brancheorganisationen, Finans og Leasing, skriver Insidebusiness.

- Vi må sige, at der er kraftig omsætningsvækst på hele leasingområdet. Det styrker likviditeten og mange tænker i stigende grad, at det ikke er så vigtigt at eje. Samtidig opstår der mange nye aktører, produktudvikling og nyskabelser, forklarer direktør for Finans og Leasing Christian Brandt til Insidebusiness.

Han giver også nye og strammere kapitaldækningsregler i bankerne en del af æren for stigningen i leasning af biler.

Vi vil ikke eje biler

Ifølge De Danske Bilimportører er det et udtryk for, at vi bevæger vi os væk fra at ville eje bilerne.

- Det at ”eje” en bil er for mange skiftet til ”at have adgang” til en bil, et tankesæt som jo i høj grad lænser sig op af de forskellige ordninger for delebiler, om en de fortsat udgør en mindre del af markedet, siger Gunni Mikkelsen, direktør i Danske Bilimportører til Insidebusiness.

Det bekræfter den største danske aktør på Leasing-markedet, Danske Banks Nordania Leasing.

- Hvis du vifter med et par bilbøgler foran Familien Danmark, så er der mange, der gerne vil ahve et lånetilsagn med de samme og være sikre på, at finansieringen er på plads. De vil have det til at gå stærk, og som regel er billån også en smule billigere hos os end nede i banken, siger direktør i Nordania, Henrik Bech-Hansen. 

- Det, vi ser nu, er, at verden hastigt går mod leje og leasing og væk fra det med at eje, siger Henrik Bech-Hansen til Insidebusiness.