Business

Bedre sommervejr og finsk fremgang hjælper dansk bryggeri

Bryggeriet Royal Unibrew har haft et solidt første halvår, hvor både resultatet og omsætning steg.

Det første halvår af 2016 har været godt for bryggeriet Royal Unibrew. Pænt sommervejr i Europa og øget salg i Finland har hjulpet på finanserne.

Det hjalp til at sende omsætningen i halvåret op til 3,2 milliarder kroner, mere end 200 millioner kroner over samme periode sidste år.

- Vi er tilfredse med det fortsat positive momentum i omsætning og indtjening på trods af udfordrende markedsforhold på flere markeder.

- Det er drevet af en stærk kommerciel agenda samt et højt innovationsniveau, skriver administrerende direktør Henrik Brandt i regnskabet.

Overskuddet fulgte med stigningen i salget. Royal Unibrew kunne notere sig et nettoresultat på 364 millioner kroner fra 322 millioner kroner i første halvår 2015.

Unibrew-konkurrenten Carlsberg leverede et regnskab, som analytikerne havde forventet. Der blev dog solgt færre øl i det første halvår.. Se aktieanalytiker Morten Imsgaards vurdering af regnskabet. 

Nyt mikrobryggeri på vej i Odense

Ifølge selskabet er bevægelsen mod specialøl fortsat dominerende, og derfor vil Royal Unibrew satse endnu mere på området.

- For yderligere at styrke vores innovationskraft og muligheden for at eksperimentere i små-skala størrelse inden for craft-beer til glæde for vores forbrugere og kunder har vi besluttet at etablere et mikrobryggeri i tilknytning til Albani-bryggeriet i Odense, skriver Henrik Brandt.

Ud over en kampagne i Finland nævner Royal Unibrew, at man har fået hjælp af bedre vejr i Vesteuropa i halvåret.

- Vejret i Vesteuropa og Baltic Sea har været væsentligt bedre end forventet og i 2015, hvor vejret var dårligere end normalt, mens vejret i Nordeuropa hidtil i tredje kvartal har været væsentligt dårligere end normalt og forventet, men også dårligere end i 2015, skriver Royal Unibrew.