Business

Mistænkt for milliardsvindel håner SKAT og minister: - Kom tilbage til virkeligheden

Både Skat og skatteminister Karsten Lauritzen skal komme tilbage til virkeligheden, lyder det fra svindelmistænkts PR-mand.

Både skatteminister Karsten Lauritzen (V) og Skat skal komme til fornuft.

Sådan lyder beskeden i en mail til TV 2 fra Steve Irvine, talsmand for den mistænkte skattesvindler Sanjay Shah, hvor han kritiserer myndighedernes håndtering af sagen.

- En mere erfaren minister (red. skatteminister Karsten Lauritzen) havde måske først bestilt en diskret undersøgelse, før man farede ind i en stor international politiaktion og pinliggjorde Danmark samt mindskede tilliden til de danske finansielle kontrolsystemer, lyder det fra Jack Irvine, direktør for Media House International.

Den britiske finansmand Sanjay Shah, der er bosat i Dubai, er hovedmistænkt i sagen om udbyttesvindel for 12,3 milliarder kroner.

- Min klient gentager endnu en gang, at han er helt uskyldig i enhver fejlbehandling. Og derfor finder vi det mærkeligt, at ministeren fortsætter med at fremhæve min klient, skriver Jack Irvine, der kalder det en 'heksejagt'.

Hul i lovgivningen

Sanjay Shah har tidligere udtalt, at han har haft mulighed for at få de her penge via et "hul i lovgivningen".

Derfor mener han ikke, at han kan dømmes for noget.

- Jeg må understrege, at Skat burde beskæftige sig med det smuthul, der er i stedet for at forsøge at afsløre svig. Både Skat og ministeren er nødt til at indrømme denne virkelighed, så de kan komme videre, skriver Jack Irvine.

En mere erfaren minister (red. skatteminister Karsten Lauritzen) havde måske først bestilt en diskret undersøgelse

Jack Irvine, PR-mand for Sanjay Shah

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har tidligere udtalt, at han anser denne skattesag for "Danmarkshistoriens største skattetyveri".

- Det undergraver i den grad skattemoralen i den samfundskontrakt, vi har, lød det fra ministeren på et samråd i april om udbytteskandalen.

Større beløb en først antaget

I går kom det frem at Skat er blevet snydt for 3,2 milliarder kroner mere end først antaget i denne udbyttesag.

Dermed kommer det tabte beløb helt op på 12,3 mia. kr.

 - Det er sørgeligt, at den danske statskasse - og dermed alle de lovlydige skatteborgere - er blevet svindlet for så voldsomt et beløb, udtalte Karsten Lauritzen i går.

I den forbindelse er Sanjay Shah's PR-mand også meget interesseret i, at stigningen i dette beløb ikke tilskrives Shah.