Business

Interessen for Pokémon Go dykker

Data viser, at Pokémon Go-appen tilsyneladende har toppet efter en massiv interesse, da den blev udgivet.

Sommerferiens største dille ser ud til at have toppet. Interessen for Pokémon Go-mobilspillet, der fik millioner verden over til at jagte virtuelle dyr på gader og stræder, er tilsyneladende nedadgående.

Victor Anthony, der er aktieanalytiker hos kapitalforvaltningsselskabet Axiom, har ifølge Bloomberg kigget nærmere på de tilgængelig data for Pokémon Go-appen.

De viser, at antallet af amerikanske brugere er faldet med 20 procent, at antallet af daglige brugere verden over er faldet med 35 procent, og at antallet af daglige downloads er faldet med 70 procent.

Fra 45 til 30 millioner brugere

Da Pokémon Go-feberen var på sit højeste i slutningen af juli, spillede 45 millioner mennesker verden over spillet på daglig basis, men nu er antallet nede på 30 millioner.

De nye tal er ifølge Victor Anthony godt nyt for investorer i Facebook, som måtte se sig overgået af Pokémon Go målt i antal minutter, som brugerne benyttede appen.

Pokemon blev hurtigt populært og sendte Nintendo-aktien i vejret. Det er Nintendo, der har opfundet Pokemon-universet. 

Tjener forsat flest penge

Pokémon Go er dog fortsat den app, der tjener flest penge på salg af virtuelle ydelser. Det gælder både for udgaven til Android- og til Apple-telefoner.

Pokémon Go blev udgivet 6. juli i Australien, New Zealand og USA. En uge efter fik en række europæiske lande også lov at være med, og 16. juli kunne danskerne hente spillet på deres mobiltelefon.

Siden er de fleste asiatiske og sydamerikanske lande også kommet med på vognen.