Business

Vestas tæt på milliard-aftale i Egypten

Vestas er tæt på at indgå en stor aftale med Egypten om at levere landvindmøller for 15 milliarder kroner.

Vestas forventer snarest at underskrive en rekordstor aftale om landvindmøller med en samlet kapacitet på 2,2 GW med Egypten. Aftalen har en værdi på omkring to milliarder euro, knap 15 milliarder kroner.

Det oplyser Vestas til Ritzau i forbindelse med, at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) er i Egypten for at give et politisk rygstød til aftalen. 

Ministeren er i Egypten mandag og tirsdag, og aftalen ventes at blive underskrevet umiddelbart efter rejsen. Egypten er i gang med en grøn omstilling i retning af mere vedvarende energi. Den officielle målsætning er, at 20 procent af landets elektricitetsproduktion skal komme fra vedvarende energikilder i 2022. Heraf skal mindst 12 procent komme fra vind.

 - På globalt plan har Danmark en stærk position inden for grøn omstilling, og Vestas sætter pris på, at Danmark fra officielt hold er med til at hjælpe danske virksomheder med at sælge bæredygtige energiløsninger i nye markeder, siger Anders Runevad, topchef i Vestas. 

Der gemmer sig et stort eksportpotentiale for den danske energibranche med Egyptens ambitiøse omstilling. Derfor vil ministeren under sit besøg også mødes med en række øvrige danske virksomheder, der er aktive i Egypten. 

- Danmark er verdensmestre i at producere grøn strøm fra vindmøller, og samtidig har vi et velfungerende energisystem med meget høj forsyningssikkerhed, hvor der altid er strøm i stikkontakten. - Det er en god fortælling, der gør os til en oplagt samarbejdspartner for lande som Egypten, siger Lars Chr. Lilleholt.