Business

Mærsk skærer 400 job

20 Mærsk-skibe skal sælges og der ryger 400 job i den forbindelse.

Maersk Supply Service, der er en del af "det femte ben" i det lyseblå konglomerat, sælger 20 af sine skibe og skærer dermed antallet af ansatte med 400.

Det fremgår af en meddelelse torsdag formiddag.

Af Mærks Supply Service hjemmeside fremgår det, at selskabet har 50 skibe lige nu. Det er altså næsten halvdelene af skibene, der skal sælges. 

Ifølge hjemmesiden er der i øjeblikket 1680 ansatte i Mærsk Supply Service på verdensplan, hvor af 280 arbejder onshore. Resten arbejder på andet. 

Frasalget af skibene vil ske over de kommende 18 måneder og sker, fordi markedet er præget af mange oplægninger, begrænsede handelsmuligheder samt et globalt overudbud af forsyningsskibe på verdensplan, oplyser Maersk Supply Service.

De første ti af skibene ventes allerede at ryge ud af flåden i løbet af den resterende del af 2016, fortæller selskabet videre.

- En af Maersk Supply Services primære mål er at forsøge at genskabe udbud/efterspørgsel-balancen i offshore-forsyningsmarkedet. Derfor vil langt størstedelen af de frasolgte skibe blive genbrugt eller modificerede af deres nye ejere for at konkurrere uden for deres nuværende segment, siger Jørn Madsen, der er administrerende direktør for Maersk Supply Service, i meddelelsen.

Maersk Supply Service sejler blandt andet med forsyninger til boreplatforme og udfører støtteopgaver omkring platformene.