Business

Jubii-stifter vil redde små virksomheder fra skattechok

Serieiværksætteren Martin Thorborg vil mindske døden hos små virksomheder og lancerer derfor nu nyt værktøj, der kan beregne skat for virksomhederne

Serieiværksætteren Martin Thorborg, der står bag virksomheder som Jubii, Ageras og Dinero, lancerer nu værktøj, der skal redde små virksomheder fra et kæmpe skattechok og dermed dreje nøjlen om.

- Nogle virksomheder har ikke styr på, hvad de skal betale i skat. De har ikke lagt pengene til side, forklarer Martin Thorborg, der ikke mener, at der findes lignende produkter på markedet.

Se hvad der kan få Martin Thorborg til at hoppe i en sø med en motorplæneklipper om halsen på TV 2 Business:

Det er med virksomheden Dinero, der laver regnskabsprogrammer og har 31.000 små virksomheder som kunder, at Thorborg lancerer værktøjet i dag.

På den måde kan virksomheder nu gå ind og se, hvad og hvornår de skal betale i skat efter hver faktura og efter hver udgift.

Får ikke lagt penge til side

Grunden til tiltaget er, at flere virksomheder går nedenom og hjem, når de i slutningen af året pludselig skal betale flere penge til Skat end troet.

- Jeg er iværksætter selv og har prøvet at gå konkurs to gange, og det er forfærdeligt. Så jeg har mærket det på min egen krop, og det vil jeg gerne skåne andre for, siger Martin Thorborg.

Se også, hvordan iværksætter fik kapital til at sende sine produkter på gaden på TV 2 Business:

Beregningen af, hvor meget skat virksomhederne skal betale er et komplekst regnestykke, mener Jubii-stifteren. Derfor går værktøjet ind og stiller spørgsmål som virksomhedens forventede overskud, restskat, kapitalindkomst og kirkeskat.

- Det kan betyde døden for en ellers sund virksomhed, at man regner med at få nogle penge på en dato og så går der måske nogle måneder, forklarer Martin Thorborg.

Win win situation

Han forventer at omkring 3000-4000 virksomheder vil bruge værktøjet om et år.

Jeg er iværksætter selv og har prøvet at gå konkurs to gange, og det er forfærdeligt.

Martin Thorborg, serieiværksætter

- Jeg vil gerne hjælpe virksomhederne fra at gå konkurs, men jeg vil også gerne tjene en skilling på det. Så det er jo en win win situation, siger Martin Thorborg.

Det er specielt henvendt til de små enkeltmandsvirksomheder, der er kunder hos Dinero som f.eks. små håndværkerfirmaer.

I 2014 havde Dinero et overskud på 40.000 kr., men i år forventer Martin Thorborg et overskud på over syv millioner kroner.