Business

Bios skylder Region Syd endnu flere millioner

Det konkursramte redningsselskab Bios skylder Region Syddanmark næsten 32 millioner ekstra, skriver Jydske Vestkysten.

Ambulanceselskabet Bios har i forvejen problemer med at tilbagebetale 31,6 millioner kroner, som Region Syddanmark ved en fejl har udbetalt til selskabet.

Men det dansk-hollandske selskab skylder regionen endnu flere penge. Faktisk har Region Syddanmark yderligere 31,8 millioner kroner til gode.

Det skriver JydskeVestkysten.

Ambulanceselskabet har fået en bod for ikke at kunne leve op til den kontrakt, som selskabet tidligere havde indgået med Region Syddanmark.

I løbet af 2016 er boden vokset. Da Bios' danske datterselskab gik konkurs 27. juli, var boden således på 31, 8 millioner kroner, oplyser Region Syddanmark.

Da selskabet begyndte at køre ambulancer på de syddanske veje, var det med en bankgaranti på 55 millioner kroner fra den hollandske bank Rabobank.

Skylder over 63 millioner

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) forventer, at bankgarantien vil dække de penge, som regionen har til gode fra den fejlagtige udbetaling af 31,6 millioner kroner. Desuden venter hun, at et beløb for ikke-leverede beredskaber i juli vil blive dækket.

Det er imidlertid sværere med boden, lyder det.

- Vi har sagt i regionsrådet, at vi fastholder boden, men der er en grund til, at den er røget i tvist. Så man kan ikke uden videre sige, at det er de penge, vi får, siger Stephanie Lose (V) til JydskeVestkysten.

Hvis det lykkes Region Syddanmark at få udbetalt hele bankgarantien på 55 millioner kroner, vil det ikke være nok. Bios skylder nemlig samlet over 63 millioner kroner.

Regionsrådsformand Stephanie Lose understreger dog over for Jydske Vestkysten, at bodsbeløbet ikke er penge, som Region Syddanmark har tabt. Hver krone, der kommer ind, er en indtægt, som regionen ikke har haft udgifter for, lyder det.