Business

Vestas får årets næststørste ordre fra kunde i USA

Der er kommet godt gang i Vestas' amerikanske butik, hvor der i denne uge er kommet flere bestillinger.

Den danske vindmølleproducent Vestas har fået en stor ordre på levering af 139 møller i USA, oplyser selskabet onsdag aften.

Der er tale om vindmøller af typen V110-2,0 megawatt (MW). Dermed løber ordren samlet set op i 278 MW. Det betyder, at der ifølge en liste på Vestas' hjemmeside er tale om den næststørste bestilling fra en kunde af Vestas-møller i år.

Ordren bliver kun overgået af en gigantisk aftale fra februar, hvor en kunde bestilte møller med en kapacitet på i alt 1001 MW.

Det er energiselskabet E.ON, der har bestilt de 139 møller til et ukendt projekt i USA. Vestas regner med at levere de store maskiner i begyndelsen af andet kvartal næste år, og møllerne ventes at være i drift i fjerde kvartal samme år.

Foruden selve bestillingen af møller har Vestas sikret sig en fireårig serviceaftale.

Anden store ordre denne uge

Hovedparten af møllerne - nacellen, der blandt andet indeholder gearkassen samt vinger og tårne - vil blive fremstillet på Vestas' fabrikker i Colorado.

Tidligere i denne uge modtog Vestas også en pæn ordre fra USA på 160 MW.

Med den seneste ordre er Vestas nu oppe på i alt 4216 MW i ordreindgang i 2016 på globalt plan.

I 2015 fik selskabet samlet set ordrer på 8943 MW. Der er altså et stykke op til sidste års niveau, men i vindmøllebranchen er det ikke unormalt, at den største ordreindgang kommer i årets sidste måneder.