Business

Iværksætter befandt sig i "dødens gab" - så fik han hjælp

Iværksættervirksomheden Urban Water havde problemer med finansieringen og befandt sig i dødens gab. Men Vækstfonden hjælper med tre millioner.

Flemming Lind og Urban Water har udviklet et mobilt højvandslukke, der forhindrer at forurenet spildevand kommer ind i folks huse ved oversvømmelser i forbindelse med eksempelvis skybrud, der vil blive flere af i fremtiden.

Vi befinder os i den periode af vores virksomhedsliv, der kan kaldes dødens gab.

Flemming Lind, direktør og stifter, Urban Water

Men selvom de har en god idé, kan det være svært at få finansiering i banken.

- Vi befinder os i den periode af vores virksomhedsliv, der kan kaldes dødens gab. Vi er fanget i mellem, at vi ikke kan få fat i markedet, og at det er svært at overbevise banker og investorer om værdien af vores produkt, siger Flemming Lind, der er direktør og stifter i Urban Water.

Her kan du se hele interviewet med Flemming Lind, der har lånt tre millioner kroner af Vækstfonden til at finansiere sin virksomhedsudvikling. 

Speciallån hjælper Urban Water ud af dyndet

Derfor søgte virksomheden om et af de såkaldte Vækstlån fra Vækstfonden, der hjælper virksomheder i netop den situation.

Og det gav pote. I hvert fald har Urban Water fået tre millioner til at udvikle og sikre finansieringen af virksomheden.

- Det betyder rigtig meget, at der et instrument, hvor vi kan få hjælp og penge til at få fat i markedet, siger Flemming Lind. 

I alt har Vækstfonden siden 2014 givet lån for mere end en halv milliard til 163 virksomheder landet over.

I følge Rolf Kjærgaard, der er investeringsdirektør i Vækstfonden, er det netop en ung virksomhed som Urban Water, der kan få vækstlånet.

- Vi har større risikovillighed (end bankerne, red.), så vi kan give dem den tidlige lånefinansiering, og når de så skal ud og for alvor vækste,  er der mulighed for at gå i banken og få finansiering, siger Rolf Kjærgaard.

Gjort virksomheden mere professionel

For Flemming Lind har hjælpen og lånet fra Vækstfonden gjort Urban Water mere professionel.

- Vi har fået en rigtig god bestyrelse, og hjulpet os ud til kunder. Så der er større chance for, at Vækstfonden får deres penge tilbage, siger Flemming Lind

Virksomheden har allerede solgt de første højvandslukker, og pengene fra Vækstfonden skal bruges til et klart mål for Urban Water

- En af de tanker vi går med, er at komme på Børsen. Så de her penge og det salg, det giver, kunne række frem til, at vi kommer på børsen. Det er lidt en målsætning, siger han.

Vækstfonden forudser, at der vil være en stigende efterspørgsel på Væskstlånet i "den kommende tid."