Business

Pandora får smæk på Børsen

Investorerne straffer smykkeselskabet for et regnskab, hvor den eksplosive vækst løjer af.

Pandora buldrer fortsat frem, men dampen er så småt ved at gå af smykkegigantens eksplosive vækst.

Både det samlede salg og indtjeningen ligger i kvartalsregnskabet på et lavere niveau end, hvad analytikere havde forventet.

Og det straffer investorerne i dag, efter fondsbørsen er åbnet. Aktien falder her fra morgenstunden med 5-6 procent.

Ifølge Pandora-analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank er der dog stadig vækstpotentiale i Pandora, og det er specielt i udlandet, at smykkekoncernen tjener sine penge.

- Selvfølgelig mærker man svækkelsen af det britiske pund, men vi ser trods alt at Storbritannien har været et af de lande, der har bidraget til væksten i de seneste år.

Nu tager Pandora også hul på det kinesiske marked, som er verdens største smykkemarked. Til trods for det, regner Søren Løntofte ikke med, at væksten vil nå samme højder som tidligere

- De er blevet så stor som de er, og det gør, at det er svært at vokse fra den base, siger han.

Driftsresultatet steg med 23 procent, mens bundlinjen i kvartalet endte på et overskud på lidt over 1,2 milliarder kroner efter skat.

Pandora fastholder forventningerne til året og vil nu åbne 300 nye konceptbutikker i år i stedet for 275 som tidligere planlagt.

Leverer mindre end forventet

Pandora leverede i andet kvartal af 2016 et sæt resultater, der var en smule dårligere end markedets forventninger.

Omsætningen steg til 4327 mio. kr. i april-juni, hvor der blandt analytikere var ventet en omsætning på 4464 mio. kr. ifølge Ritzau Estimates.

- Jeg er meget tilfreds med regnskabet for første kvartal, som viser en vækst i lokal valuta på 25 pct. Vi har tocifret vækst i alle regioner og fremgang i alle vores smykkekategorier, så jeg er godt tilfreds med regnskabet, siger administrerende direktør Anders Colding Friis i en kommentar til regnskabet.