Nu kan du få din løn udbetalt i Pokemon Go-valuta

Pokemon Go er strømmet indover Danmark. Nu går den danske virksomhed Prosys med på hypen og udbetaler løn i digital Pokemon-valuta

Det var en fejlslagen hvervekampagne, der fik den danske it-virksomhed Prosys til at lokke nye medarbejdere til med Pokemon Go-valuta, skriver Computerworld.

Nu spiller jeg ikke selv spillet, men jeg er ret sikker på, at mine børn gerne så, at jeg fik noget af min løn udbetalt med Pokémon Coins

Lasse Jurek, direktør i Prosys

Alt for få havde reageret på kampagnen og for at skille sig ud i kampen om at få nye telemarketing-medarbejdere.

Derfor måtte der tænkes anderledes:

- Vi ville gerne skille os lidt ud og være den frække dreng i klassen," forklarer Prosys-direktør Lasse Jurek til Computerworld om den nye aflønningsmetode.

Nintendo har opfundet Pokemon-universet. Og selvom aktien steg voldsomt sammen med Pokemon Gos popularitet, faldt den også da den japanske spilvirksomhed meldte ud, at de ikke regnede med at tjene de store penge på spillet.

25.000 i stedet for Pokemon-penge

Det var en artikel om, at Pokemon-spillere kunne få rabatter på diverse restauranter, der gav Lasse Jurek ideen til at udbetale noget af lønnen i digital valuta.

Han er ikke sikker på, hvor mange der vil benytte sig af tilbuddet om at få lønnen udbetalt i Pokemon Go.

Men:

men vi kan jo se, at børn, unge og voksne spiller spillet alle steder. Så tænkte vi, at hvis det er det, der skal til, så lad os prøve det af,"  siger direktøren til Computerworld.

Han afviser selv at få udbetalt sin løn i Pokemon-penge.

- Nu spiller jeg ikke selv spillet, men jeg er ret sikker på, at mine børn gerne så, at jeg fik noget af min løn udbetalt med Pokémon Coins, siger han.

Hvis man hellere vil have kold valuta mellem hænderne kan man også det. Lasse Jurek forklarer, at en almindelig løn ligger på omkring 25.000 kroner.

App'en Yelp har desuden installeret en funktion i sin brugerflade, der gør, at man kan se, hvor der er såkaldte Pokestops i nærheden.