Business

Novo Nordisk tjener 10 milliarder kroner

Danmarks mest værdifulde selskab Novo Nordisk er udfordret på det amerikanske marked, men formår alligevel at øge indtjeningen

Landets mest værdifulde selskab, medicinalgiganten Novo Nordisk, er netop kommet med regnskab for første halvår.

Selskabet er presset på det vigtige amerikanske marked, men lander alligevel et overskud på godt 10 milliarder kroner for kvartalet.

For havlåret løber det tal op i 19, 4 milliarder kroner, hvilket er syv procent beder end i samme periode sidste år. Nogenlunde hvad analytikerne havde forventet.

Novo Nordisk indsnævrer i regnskabet forventningerne til vækst resten af året til mellem fem og otte procent.

Dermed kan tiden med tocifrede vækstrater være slut - simpelthen fordi selskabets størrelse gør det sværere at vokse.

Vækst i salg af insulin-medicin

Det er stadig Novo Nordisk insulin-medicin, som står for størstedelen af indtjeningen. Salget af det ældre produkt Victoza steg med 13 procent i løbet af det første halve år, mens salget af Novo Nordisk’ store håb for fremtiden, Tresiba, steg med 161 procent.

- Overordnet set er vi tilfredse med resultaterne i første halvår af 2016, hvor Victoza og Tresiba fortsat har leveret stærk salgsvækst, og Region Kina har vist fremgang hurtigere end forventet. I USA er markedsforholdene i stigende grad udfordrende, og kontraktforhandlingerne for 2017 afspejler en intensiveret priskonkurrence. Til trods for dette ser vi signifikante vækstmuligheder baseret på vores stærke portefølje af produkter til diabetesbehandling, fortæller administrerende direktør i Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen.

Analytikere svagt skuffet

Medicinalgiganten har det seneste kvartal omsat for 27,5 milliarder kroner. Her havde analytikere ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates sat næsen op efter en omsætning på 28,6 milliarder kroner.

Novo Nordisk-aktien er den mest populære aktie blandt danskerne, og ejere kan se frem til at få udbetalt et udbytte på 3 kroner per aktie.