Business

Banker åbner hundredvis af filialer

Selvom antallet af bankfilialer er stærkt på retur, så åbnes der hvert år mange nye filialer. Størstedelen åbnes dog i storbyerne.

Landets banker har de seneste år fejret åbningen af nye filialer flere hundrede gange, selv om det samlede antal filialer er på kraftig retur. En optælling fra Finans viser, at bankerne siden 2007 har åbnet ikke færre end 465 nye filialer svarende til mere end 50 om året.

- Det overrasker mig, at andelen af nye filialer er så høj. Jeres optælling viser, at det ligger bankerne på sinde at være relevante og tilgængelige for kunderne også med placering af filialer, siger Rasmus Engbæk Larsen, seniorkonsulent i Finansrådet.

Større udvalg i storbyerne

Det er ikke mindst kunderne i de større byer, der får flere banker og filialer at vælge imellem. Sparekassen Kronjylland er et levende bevis på, at det kan betale sig at ekspandere i Storkøbenhavn, som rummer mange højtlønnede bankkunder, der nyder godt af stigende boligpriser og et stort udvalg af arbejdspladser.

- Vi åbnede for godt et år siden en filial i København, og der gik kun 10 måneder, før vi nåede break even, og vi er meget tæt på også at give overskud i vores nyåbnede filial i Lyngby, siger Søren Due Henriksen, afdelingsdirektør i Sparekassen Kronjylland.

Tilbagetog i yderområder

Frøs Sparekasse ligger i Syd- og Sønderjylland, som er et af de områder, der har oplevet en kraftig tilbagegang i antallet af filialer. Adm. direktør Kurt Jensen ærgrer sig over konkurrenternes tilbagetog fra området, selv om det giver hans sparekasse en konkurrencefordel i det daglige virke.

- De store banker er med deres filiallukninger med til at skævvride Danmark, fordi de lukker alle de mindre afdelinger ned og flytter medarbejderne til de større byer. Vi vil hellere have en sund konkurrence i lokalsamfundet, end at det hele trækkes østpå, siger Kurt Jensen.