Business

Aktiefald barberer næsten 70 milliarder af Novos værdi

Investorerne løber i dag væk fra Novo Nordisk-aktien, og der er barberet små 70 milliarder kroner af selskabets markedsværdi.

På trods af fremgang på næsten alle poster må aktierne i Novo Nordisk notere sig et solidt nakkedrag fredag formiddag efter offentliggørelsen af regnskabet for første halvår. Investorerne løber væk, og der er barberet små 70 milliarder kroner af Novo Nordisks markedsværdi.

I sig selv var regnskabet langt fra dårligt, men det, der går skævt, giver næring til den frygt, specielt udenlandske investorer har på selskabets vegne. Nemlig at priserne i USA er under pres.

Se også klip om Novo-aktiens fald i dag på TV 2 Business her:

- I USA er markedsforholdene i stigende grad udfordret, og kontraktforhandlingerne for 2017 afspejler en intensiveret priskonkurrence, skriver administrerende direktør Lars Rebien Sørensen i regnskabet.

Større fald end forventet

Det er nye konkurrenter og ikke mindst ankomsten af historiens første kopiprodukt inden for insulin, Basaglar fra Eli Lilly, der presser priserne.

Prispresset, og frygten for yderligere pres, sender aktien i Novo Nordisk ned med 7,4 procent til 399 kroner efter en halv times handel. Den aktuelle kurs svarer til en markedsværdi på 866,5 milliarder kroner.

Ifølge aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets er kursfaldet større, end regnskabet umiddelbart ville lægge op til.

Se også et nyhedsoverblik for fredagen på TV 2 Business her:

- Hvis man kigger på, hvor meget vi skal sænke vores estimater for indtjeningen, så modsvarer det ikke faldet i aktiekursen, siger han.

- Men udviklingen rammer lige ned på den ømme tå, som er prispres i USA. Det er en ting, som udlandet har stort fokus på. Så det giver dem, der er negative omkring aktien, flere patroner i bæltet, siger han.

Måske ikke kun få år tilbage i aktien

Novo Nordisk er dog på vej med nye produkter og videreudvikling. Derfor tror Michael Friis Jørgensen ikke, at det vil gå så galt.

- Men vi kommer ikke til at se, om det er nok til at overkomme det udfordrende marked, før om et par år. Og indtil da kan skeptikerne godt have overtaget.

- Jeg er stadig køber af Novo Nordisk-aktien, hvis man kigger på den lange bane. Men det kan godt være, der ikke er så meget tilbage i den i år, siger Michael Friis Jørgensen.