Business

Dong-direktør: Vi har styr på oliesituationen

Første regnskabsaflæggelse efter Dong Energys børsnotering viser ingen skår i glasset. Og heller ikke den faldende oliepris, skræmmer direktøren.

Den seneste måneds fald i olieprisen skræmmer ikke Henrik Poulsen, adm. direktør for vind- og energikoncernen Dong Energy, når han i dag aflægger regnskab for andet kvartal.

- Vi er fuldt dækket på olien her i 2016, 2017 og lidt ind i 2018. Så på den måde kan man sige, at vi har en god afdækning, siger Dong-direktøren.

Se hele interviewet med topchef Henrik Poulsen her:

For blot små to måneder siden stod han i spidsen for en af Danmarkhistoriens største børsnoteringer, da Dong Energy kom på den danske børs den 9. juni.

Og første regnskab efter børsnoteringen viser da også, at selskabet klarer første halvår af 2016 fint.

Forsøgt at frasælge

Henrik Poulsen har tidligere forsøgt at få frasolgt olieforretningen i Dong Energy, men det er endnu ikke lykkedes. 

- Vi har lagt en strategi om at køre vores olie- og gasforretningen med henblik på at få et cashflow, og det går fint. Vi har solgt en række felter i Norge, så vi ønsker at køre olieforretningen ind på nogle stærke områder nu, forklarer topchefen.

Olieprisen på Brent ligger i dag på 42 dollar per tønde. Siden nytår er prisen faldet med ti dollar per tønde.

Stort spænd i forventninger

Overskuddet landede på 1,2 mia. kr. efter skat, mens resultatet på bundlinjen steg fra 2,8 mia. sidste år til 6,4 mia. kr. i år. Det svarer til en stigning på hele 129 pct.

Op til regnskabet har der været milevide forventninger til resultaterne fra det danske energiselskab. Analytikernes forventninger til driftsoverskuddet på ebitda-niveau lå helt fra 3,2 mia. kr. til 5,7 mia. kr. Det endte på 4,3 mia. kr.

Se også flere klip om Dongs kvartalregnskab på TV 2 Business:

Og det store spænd i forventningerne var netop noget af det, Henrik Poulsen havde lagt mærke til op til regnskabets aflæggelse i dag.

- Det er klart, at det er lidt svært at estimere her i starten. Det kræver jo nok lidt mere tid, siger han.

Dong-aktien falder i dag med cirka 1,5 pct.