Business

Ny Zentropa-chef: Nye udfordringer stiller nye krav til vores cigarer

Han tog over for Peter 'Ålen' Aalbæk i foråret, men den gamle Zentropa-chef er stadig særdeles aktiv i det store filmselskab på Vestegnen.

Det er ikke længere Peter Aalbæk, der sidder i chefstolen i Nordens største filmselskab Zentropa, men det betyder ikke, at Ålen lader den nye Zentropa-chef styre slagets gang uden forstyrrelser.

Sådan lyder det i et interview med Anders Kjærhauge, Zentropa-direktør siden Ålen trådte tilbage i foråret.

- Peter har jo ikke forladt Zentropa. Han er stadig aktiv som producer og sidder i bestyrelsen. Så indadtil vil vi stadig have de samme skænderier og diskussioner, men nok med en lidt anderledes magtfordeling end tidligere, siger Anders Kjærhauge i et interview med TV 2 Business.

Nye cigarer

Ifølge Anders Kjærhauge udfordres Zentropa af stigende krav fra myndigheder og organisationer om, hvordan de skal lave deres regnskaber og generelt, hvordan de skal dokumentere deres arbejde.

- Ambitionerne er absolut ikke blevet mindre, men vi har fået nogle udfordringer, som er anderledes end før, siger han og tilføjer:

- Det stiller nogle nye krav til, hvilke cigarer vi kan ryge i Zentropa.

Se hele interviewet med Zentropa-chefen og hør, hvordan Zentropa vil bryde ind på det store kinesiske marked:

Politimand i toppen

Den nye Zentropa-chef vej til toppen af det store filmselskab blev indledt lidt ud af en tilfældighed, fortæller Anders Kjærhauge. Før han fik et barselsvikariat i Zentropa, arbejdede han 14 år i politiet, mens han læste jura ved siden af.

Vikariatet hos Peter Aalbæk kom nok først og fremmest i stand, fordi filmchefen manglede et bandmedlem.

- Jeg anede ikke, hvad jeg skulle lave efter mit jurastudie. Og jeg blev nok primært ansat ude i Zentropa, fordi jeg kunne spille musik, siger Anders Kjærhauge.