Business

Ledelelsesekspert: Smid den gamle skole ud

Resultatmålinger og regneark skal fylde mindre for fremtiden ledere, lyder det stifteren af en ny tænketank.

Fremtidens ledere skal have ledelse som spidskompetence - derfor skal de findes og trænes tidligt, og derfor skal ledelse på skoleskeamet.

Sådan lyder budskabet fra konsulentvirksomheden High Performance Institute, der lige nu er ved at håndplukke 20 unge mennesker mellem 19 og 27 år med et særligt udtalt ledertalent til et helt særligt ledelses-netværk.

Ifølge Allan Levann, som er adm. direktør i konsulentvirksomheden, er der i dag alt for meget fokus på målinger af forskellig art og alt for lidt fokus på menneskelige kvaliteter.

- Der er brug for bedre ledelse. Vi har længe set, at resultatmålinger og regneark har domineret, og nu er der ved at ske noget nyt med mere fokus på motivation og engagement. Vi ser, at de unge ikke længere vil lægges ned i et excel-ark. De vil ledes af mennesker, siger han til TV 2 Business.

Se hvorfor den danske ledelsesstil ifølge Allan Levann skal smides i skraldespanden:

Mesterlære på skemaet

De udvalgte unge ledertalenter vil blive undervist af en række af tidens mest innovative ledere og det er målet at give dem en grundig praktisk tilgang til ledelse - en slags mesterlære i ledelse.

- Jeg ser mesterlæren som en super god mulighed for at få noget praktisk erfaring, som kan supplere de teoretiske færdigheder, man får gennem sit uddannelsessted, siger Nicoline Valentin Andersen, som er en af de unge studerende, som er blevet udvalgt til netværket.

Ifølge Allan Levann er det på sigt ambitionen at få bragt ledelsesundervisning på skoleskemaet allerede i folkeskolen.

En af de kendte mentorer fra High Perfomance Institute var i går på banen med et nyt projekt: