Business

To brøndby-chefer investerer i kendte gummistøvler

Voluntas, som har Morten Albæk og Jan Bech Andersen i ejerkredsen, har tilføjet endnu en dansk virksomhed til porteføljen.

Morten Albæk og Jan Bech Andersen har kastet millioner efter den danske designvirksomhed Ilse Jacobsen A/S, som særligt er kendt for sine populære gummistøvler. Investeringen er sket i regi af de to erhvervsmænds fælles investeringsselskab Voluntas.

Udover kapitalindsprøjtningen får Ilse Jacobsen A/S Morten Albæk ind i bestyrelsen. På sigt er det desuden planen, at der skal mere fokus på bæredygtighed, som er en del af Voluntas filosofi. Der skal også flere kvinder i det øverste ledelseslag af Ilse Jacobsen A/S.

Hør Ilse Jacobsen fortælle, hvad hun får ud af at få Morten Albæk ombord:

Stifteren af designvirksomhden, som også har lagt navn til selskabet, forklarer over for TV 2 Business, hvorfor hun har åbnet ejerkredsen for Morten Albæk og Ilse Jan Bech Andersen.

- Jeg har behov for at komme videre med min forretning. Jeg ved, at jeg har nogle gode produkter, men der er brug for noget kapacitet til at få udbygget organisationen, siger Ilse Jacobsen.

Voluntas har med sin investering i designvirksomheden fået 15 procent af aktierne i Ilse Jacobsen A/S.

Ikke et spørgsmål om penge

Hun understreger samtidig, at hun ikke har sagt ja til de to erhvervsfolks tilbud på grund af kapitalen alene.

- Det drejer sig om, at jeg har fået mulighed for at få en person som Morten Albæk og hans team ind i virksomheden, og jeg har fem fuldtidsjob til hverdag, så jeg har ikke haft mulighed for at udbygge min virksomhed, som jeg har ønsket.

Ifølge Morten Albæk skal Voluntas bidrage med alt det, der ikke har med mode at gøre.

- Vi ved noget om forretningsudvikling, strategi, om at udbygge sin organisation og markedsføring, og så er det sådan set ligegyldigt, om det drejer sig om mode. Det overlader vi trygt i Ilse Jacobsen og hendes medarbejderes dygtige hænder.

Udover investeringsselskabet Voluntas er både Morten Albæk og Jan Bech Andersen kendte for henholdsvis deres bestyrelsesarbejde og investering i fodboldklubben Brøndby IF.

Voluntas blev grundlagt i 2015 og har udover designvirksomheden to andre selskaber i porteføljen. Det drejer sig blandt andet om fitnessplatformen Nabufit, som også har Mikkel Kessler og Peter Schmeichel i ejerkredsen.

I sidste uge var det danske Autobutler, som solgte en bid af livsværket fra: