Business

Verdens Legolande har kø ved indgangene

Legoland findes i alt seks steder verden over, blandt andet her i Malaysia, som er det først i Asien. EDGAR SU / Scanpix Denmark

Legoland-parkerne rundt om i verden klarede sig rigtig godt i første halvår af 2016. Det viser seneste regnskab.

Besøgs- og legelysten var så stor, at omsætningen i Legoland-parkerne steg med 11,1 procent i forhold til samme periode sidste år.

Legoland ejer Merlin Entertainments

Lego solgte i 2005 Legoland til Merlin Entertainments.

Merlin Entertainments driver over 100 attraktioner, som er fordelt på 23 lande og fire kontinenter.

Der er i dag seks Legoland-parker verden over - Billund, Storbritannien, Tyskland, Malaysia og to i USA .

Tre nye Legoland-parker er på vej i Dubai 2016, Japan 2017 og Sydkorea 2018.

Merlin driver 11 forskellige brands - blandt andet Sea Life, Alton Towers og Madame Tussauds.

Familien Kirk Kristiansen, der står bag Lego ejer en stor procentdel af Merlin Entertainments.

Det fremgår af regnskabet fra den britiske ejer, Merlin Entertainment, der foruden Legoland også blandt andet ejer voksmuseerne Madame Tussauds.

Forlystelsesparker solgt fra

Den danske legetøjsproducent Lego solgte forlystelsesparkerne fra tilbage i 2005. Der er i dag seks Legoland-parker verden over - den originale i Billund, en i Storbritannien, en i Tyskland, to i USA og en i Malaysia. Tre helt nye Legoland-parker er på vej - en park åbner i Dubai i 2016, en i Japan i 2017 og en i Sydkorea i 2018.

Merlin Entertainment der driver mere end 100 attraktioner i 23 lande har det sidste halve år haft en omsætningsstigning på 5,3 procent, så den nu ligger på næsten 5,1 milliarder kroner.

Sorte skyer

Selv om de sidste seks måneder udviklede sig godkendt for Legoland-ejerne, bliver der alligevel dryppet lidt malurt i bægeret.

- 2016 byder også på nye udfordringer. Som følge af en række terrorangreb er man nødt til at højne sikkerhedsniveauet, og det påvirker turismen i de store byer. Det er udfordrende på et allerede svært marked i London, siger administrerende direktør Nick Varney i en pressemeddelelse.

Merlin Entertainment skriver desuden i regnskabet, at det er for tidligt at sige noget om, hvordan briternes nej til EU kommer til at påvirke selskabets vækst på lang sigt.