Business

Mols-Linien-færge var skyld i ulykke og skal nu igen i retten for at sejle for stærkt

Hurtig sejlads med en Mols-Linien-færge har tidligere skabte en monsterbølge, der var skyld i ulykke på stranden. Nu skal rederiet igen i retten for at sejle for stærkt. Henning Bagger / Scanpix Denmark

En kvinde brækkede benet på grund af en monsterbølge fra en Mols-Linienfærge. Både rederiet og kaptajenen fik bøde - nu har de igen sejlet for hurtigt

Mindre end tre måneder efter at rederiet Mols-Linien og en af rederiets kaptajner fik bødestraf for at have sejlet alt for hurtigt på ruten mellem Aarhus og Sjællands Odde, er den gal igen.

Mols-Linien og fem kaptajner på ny tiltalt for at overtræde søsikkerhedsloven ved at sejle for hurtigt. Den gang omhandler tiltalen 16 hastighedsoverskridelser der er sket under indsejling til Aarhus Havn, skriver Århus Stiftstidende.

Ifølge bladet hander anklageskriftet handler hastighedsoverskridelser på op til 30 knob på positioner, hvor hastigheden højst må være 14 knob. Altså dobbelt så hurtigt som tilladt.

Det er Søfartsstyrelsen, der har meldt Mols-Linien til politiet efter en række artikler i Århus Stiftstidende, hvor badegæster og andre fortalte om kæmpebølger fra færgerne.

Monsterbølge skyld i brækket ben

Mols-Linien var i maj måned tiltalt som ansvarlig for at skabe en monsterbølge, der væltede ind over stranden syd for Sjællands Odde og forårsagede, at en kvinde, der gik på standen, brækkede benet.

Retten i Holbæk idømte rederiet og kaptajnen bøder på henholdsvis 30.000 kroner og 7500 kroner.

Kaptajnen blev fundet skyldig i ikke at have overholdt betingelserne for rutesejlads, mens rederiet ifølge retten har forsømt at sikre, at sejladstilladelsen blev overholdt.

Retten fastslog, at en af rederiets færger væsentligt oversteg den tilladte hastighed på 14 knob, og at færgen sejlede nærmere land end angivet i vilkårene for sejladsen.

Bølgen fra færgen tog en lille båd med sig, der styrede ind i kvindens knæ, så hun brækkede benet og måtte gennem en operation og et længere ophold i kørestol.

Mols-Linien har ikke ønsket at kommentere tiltalen over for Århus Stiftstidende.