Business

Ikea tilbagekalder chokolader

Ikea har på eget initiativ valgt at tilbagekalde chokaldebarer på grund af misvisende varedeklarering.

Fund af hasselnødder og mandler gør, at Ikea tilbagekalder seks forskellige chokoladebarer, der sælges i butikkerne landet over.

- Indholdet er ikke deklareret tydeligt nok på produktetiketterne, som kun omfatter sætningen "kan indeholde...". Da oplysningerne på produktetiketterne kan være vildledende, fortolkes de sådan, at de ikke opfylder lovgivningen på en række markeder, skriver Ikea i en pressemeddelelse.

IKEA: Ingen hændelser

Den svenske møbelgigant oplyser selv, at der ikke har været nogle henvendelser om allergiske reaktioner på baggrund af den misvisende varedeklarering.

- Produkterne er ufarlige for alle, der ikke er allergiske eller intolerante over for mandler og/eller hasselnødder. Ikea har ikke modtaget hændelsesrapporter om allergiske reaktioner i forbindelse med de seks produkter, der nu er tilføjet den aktuelle tilbagekaldelse af chokolade, skriver virksomheden.

Hvis du ligger inde med en af de seks chokaladebarer, kan du aflevere dem i den nærmeste Ikea-butik og få pengene retur. Bon behøves ikke.