Business

Facebook runder 1,7 milliarder brugere i kanonregnskab

Antallet af brugere på Facebook fortsætter med at stige, og det smitter af på regnskabet.

Mens Twitter tirsdag måtte skuffe sine aktionærer, kan Facebook onsdag gøre lige det modsatte. Antallet af brugere er steget solidt, og det er blevet omsat til et højere salg og langt flere penge i kassen, efter alt er betalt.

Det viser regnskabet for andet kvartal, der netop er offentliggjort.

- Vores fællesskab og vores forretning havde endnu et godt kvartal. Vi er specielt glade for fremskridtet inden for video, da vi bevæger os mod en verden, hvor video er hjertet i alle services, skriver stifter og administrerende direktør Mark Zuckerberg i regnskabet.

Tjener på reklamer

Det er da også et virkeligt solidt et af slagsen. I andet kvartal, de tre måneder der sluttede med juni, omsatte Facebook for 6,4 milliarder dollar, en stigning på 60 procent i forhold til samme periode sidste år.

Jeg tror faktisk, at det kan fortsætte i sådan en grad, at Facebook bliver verdens mest værdifulde selskab.

Martin Lykke Nielsen, NP Investor

Det var båret frem af en stigning på 63 procent i reklameindtægter til 6,2 milliarder dollar. Godt 84 procent af dem kom fra reklamer på mobiltelefoner, et afgørende marked for Facebook.

Flere brugere

Facebook er samtidig blevet markant bedre til at klemme overskud af omsætningen. Nettoresultatet er katapulteret op med 186 procent til 2,1 milliarder dollar.

Antallet af aktive brugere steg til 1,13 milliarder, hvis man måler på, hvor mange der bruger Facebook hver dag.

Tæller man dem med, der bruger Facebook mindst en gang om måneden, er tallet steget til 1,71 milliarder, en stigning på 15 procent på et år.

Resultaterne sender Facebooks aktier markant op i eftermarkedet, der lader investorer handle efter børsens lukketid. Aktierne stiger med små otte procent til 130,5 dollar per aktie.

Kan blive større end Apple

Investeringsekspert hos NP Investor Martin Lykke Nielsen vurderer oven på regnskabet, at Facebook sagtens kan fortsætte de flotte udvikling fremad med både brugere, regnskab og aktiekurs.

- Jeg tror faktisk, det kan fortsætte i sådan en grad, at Facebook bliver verdens mest værdifulde selskab. De har nogle fantastiske vækstrater, som de vil fortsætte med. Det man kan sige er at Apple har lavet første bølge med mobiltelefonerne og nu kommer Facebook så med anden bølge, hvad skal der være inde i mobiltelefonerne?. Det Mark Zuckerberg siger er at først brugte man tekst, så brugte man billeder og det næste bliver video, fortæller Martin Lykke Nielsen.

Svimlende værdi

Facebook blev børsnoteret i maj 2013 til en pris på omkring 35 dollar per aktie.

Det sociale medie, der mere eller mindre startede hele begrebet, blev grundlagt af Mark Zuckerberg i 2004.

Siden da har selskabet købt blandt andre Instagram, et meget brugt billeddelingsprogram, og WhatsApp, et yndet beskedprogram.

Da børsen lukkede, var Facebook 2383 milliarder danske kroner værd.