Business

Forgyldt med en kvart milliard i dag - men det hele startede med en gigantisk brøler

Autobutler har i dag fået en kapitalindsprøjtning på 223 mio. kroner. Men det hele startede med en kæmpebrøler for seks år siden.

I dag kan de to stiftere af Autobutler - i nærmest bogstavelig forstand - grine hele vejen til banken, efter at deres fælles virksomhed Autobutler har solgt "mere end 50 procent", som de to iværksættere siger, til bilkæmpen PSA, der ejer Citroen og Peugeot.

Men på virksomhedens allerførste dag på markedet var der ikke mange smil at spore hos de to gymnasievenner efter en dag, der ellers startede med bulder og brag:

- Vi røg på forsiden af Ekstra Bladet og fik 500 forespørgsler på fire timer, siger den ene af grundlæggerne Christian Legêne om Autobutlers første dag for seks år siden.

Se hele klippet herunder og bliv klogere på, hvor meget den franske koncern kommer til at bestemme over de danske iværksættere:

Armene kom dog hurtigt ned for de nyslåede virksomhedsejere:

- Vi havde bare lige glemt den lille detalje, at værkstederne også skulle kunne byde på de opgaver, der blev forspurgt på, siger Christian Legêne.

Autobutlers forretningsidé bygger på, at private bilejere kan oprette "sager", hvis de skal have løst et problem med bilen på et værksted. Værkstederne kan så byde ind på opgaven - og det var altså værkstedernes mulighed for at byde ind, som de to iværksættere havde glemt alt om. Brugerne oprettede altså "sager" uden mulighed for, at de kunne blive løst:

- Det var noget af en manuel oprydning, som vi måtte igennem efterfølgende, smiler Christian Legêne .

Og selv om det altså startede med en brøler i direktørklassen for Autobutler, så siger det ifølge medstifter Peter Zigler en hel del om de to iværksættere, der altså nu har solgt Autobutler for mere end en kvart mia. kroner: 

- Det er et eksempel på bare at gå i luften og komme i gang og ikke bare sidde og finpudse alle dealjerne. Komme ud over stepperne, siger medstifter Peter Zigler.

Fakta om Autobutler

Autobutler blev stiftet i 2010 af Christian Legêne og Peter Michael Oxholm Zigler, der er henholdsvis adm. direktør og marketingschef i dag.

Selskabets forretning går ud på at tilbyde en tjeneste, der sender bilreparationer i udbud blandt værksteder for at skabe konkurrence om prisen.

Autobutler findes i Danmark, Tyskland, Sverige og England - omkring 2500 værksteder bruger Autobutler.

Just Eat-stifter Jesper Buch sidder i bestyrelsen.