Business

Air France-strejke rammer 8 ud af 10 afgange mellem Danmark og Frankrig

En del af kabinepersonalet i det franske luftfartsselskab Air France varsler strejke fra onsdag.

Hvis man har billet til en afgang med luftfartsselskabet Air France i de kommende dage, er det en ekstra god idé at tjekke selskabets hjemmeside.

En del af kabinepersonalet i Air France har nemlig varslet strejke i perioden 27. juli til 2. august, oplyser selskabet på sin hjemmeside. Det vil føre til markante driftsforstyrrelser og aflyste fly, lyder det fra selskabet.

Også i Københavns Lufthavn kan fly blive tvunget til at blive på landjorden, hvis strejken ender med at blive ført ud i livet.

Danskerne bliver hårdest ramt

Det betyder, at hele otte ud af 10 Air France-flyvninger mellem Paris og København vil være aflyst onsdag, når kabinepersonlaets strejke begynder.

Det vil sige, at det kun vil være cirka 20 procent af selskabets fly fra København, der kommer på vinderne. Det skriver check-in.dk.

Dermed er de danske rejsene meget hårdere ramt end resten af selskabets kunder, da det kun forventes at Air France må aflyse 20 procent af sine europæiske flyvninger og 10 procent af sine langdistanceflyvninger

Otte ud af ti Air France-flyvninger mellem Paris og CPH vil være aflyst i morgen, når selskabets kabinepersonale indleder sin ugelange strejke.

Ombooking eller gavekort

Berørte passagerer kan udskyde rejsen eller få et tilgodebevis for rejsens pris, lyder det på Air Frances hjemmeside. Selskabet vil forsøge at ombooke så mange passagerer som muligt til afgange med andre selskaber.

Ifølge det franske nyhedsbureau AFP lyder de første meldinger fra Air France, at op mod 30 procent af selskabets korte og mellemlange flyvninger blive aflyst, mens færre end ti procent af de lange flyvninger formentligt må blive på jorden.

Sidste sommer havde det franske selskab omkring 1000 afgange om dagen med 140.000 passagerer om bord.

Ueninghed mellem ledelse og medarbejdere

Ifølge branchemediet Standby er det to ud af tre fagforeninger for kabinepersonalet i Air France, der varsler strejke.

Ledelsen og medarbejdere er ifølge AFP uenige om fornyelsen af en overenskomst, der udløber til oktober. Ledelsen vil forlænge overenskomsten i 17 måneder, mens de fagforeningerne kræver sikkerhed om vilkårene for de næste tre til fem år.

Air France understreger, at afgange, som er betjent af selskabets samarbejdspartnere ikke er omfattet af strejken. Det gælder blandt andet HOP!, KLM and Delta.