Business

Nu vil Tesla lave lastbiler og busser

Manden bag Tesla - Elon Musk - offentliggjorde i nat sin "Masterplan 2" for det verdenskendte elbilmærke ERIC PIERMONT / Scanpix Denmark

Elon Musk, lederen af elbil firmaet Tesla, præsenterede i nat sin såkaldte ”Masterplan” for virksomhedens udvikling.

Dermed følger den kendte virksomhedsleder for første gang op på den ”Masterplan”, han første gang offentliggjorde for Tesla tilbage i 2006.

Teslas masterplan 2006

  1. Build sports car
  2. Use that money to build an affordable car
  3. Use that money to build an even more affordable car
  4. While doing above, also provide zero emission electric power generation options

Don't tell anyone.

Og det blev fulgt med spænding i USA, da den præsenteret i nat dansk tid. Her og i resten af verden bliver han nemlig af mange set som et ikon for iværksættere.

Lastbiler, busser og delebiler

Tesla skal, ifølge Elon Musk, fremover producere lastbiler, busser og en unik form for delebilsordning baseret på selvkørende biler. Både Tesla- lastbil og bus skulle være under udvikling og klar til præsentation næste år oplyste Elon Musk.

Derudover arbejdes der på at udvikle solceller med indbygget batterikapacitet, der kan indbygges i hustage og dermed lave folks hjem om til små elværker.

Mere smidige busser

De nye Teslabusser vil være mindre og slankere end almindelige busser. De bliver selvkørende og skal kunne fragte passagererne direkte til deres destination.

Teslas biler fås allerede med en selvkørende funktion, der dog endnu ikke er udviklet tilstrækkeligt, til at kunne køre uden menneskelig indgriben. Men her forudser Elon Musk, at teknologien snart vil være god nok til at køreren kan læse bøger eller sove, mens bilen kører ham eller hende fra a til b.

Tjen penge på din Tesla

Den selvkørende Tesla vil i fremtiden også kunne tjene penge til ejeren mens vedkommende er på for eksempel arbejde. Sådan er forudsigelsen i hvert fald fra Elon Musk.

Der er nemlig også en delebilsordning på vej, hvor man med kun et prik en ny Tesla app, kan udleje bilen til andre mens man ikke selv har brug for den. Det vil ifølge elbilsproducenten også gøre erhvervelsen og udgifterne til den attraktive elbil endnu lavere.

Ikke nyt

Selvom alverdens tech- og iværksætterinteresserede oftest spidser ører, når Elon Musk åbner op for sine visioner, mødes hans seneste masterplan dog stadig med en vis skepsis.

Flere amerikanske analytikere har blandt andet påpeget, at de fleste større klassiske bilproducenter allerede har præsenteret de samme idéer som Tesla kommer med.

For eksempel har både Ford, Google og General Motors præsenteret løsninger med el-biler, der kan kobles sammen til passagertogsløsninger.