Business

Kasi-Jesper til lakridskongen Johan Bülow: Du har solgt til banditter

Jesper 'Kasi' Nielsen begræder, at lakrids-direktøren Johan Bülow har solgt ud af forretningen.

Smykke-entreprenøren Jesper Nielsen er dybt skuffet over, at Johan Bülow har solgt ud af lakridsimperiet 'Lakrids by Johan Bülow'.

Det skriver borsen.dk med henvisning til et Facebook-opslag fra Jesper Nielsen.

- Jeg håber det skæppede i kassen, Johan. Men du får ondt i maven fremadrettet med de banditter, du nu har lukket ind i dit livsværk, skriver han i opslaget.

Gjorde ondt

Ifølge Jesper Nielsen vil der ikke gå længe, før Johan Bülow er fortid i lakridsvirksomheden, der blev startet på Bornholm og siden har udviklet sig til en enorm succes.

- Det gjorde ondt at se Johan Bülow sælge ud af sin fantastiske virksomhed. Det er nu ikke længere et spørgsmål, om han skal forlade sin virksomhed, men om hvornår, siger han.

Johan Bülow solgte en del af sit selskab fra til den svenske kapitalfond Valedo, der også står bag Joe & the Juice. Med salget har den 32-årige bornholmer afgivet kontrollen med lakridsvirksomheden.

Han fortsætter dog som direktør, og meldte sig da klar til at sætte turbo under en vækstplan for virksomheden, som han fortæller om herunder.

Vil vokse i Tyskland og Sverige

Det er bare 9 år siden, at Johan Bülow gav sig i kast med gourmet-lakrids i sin mors køkken i Svaneke på Bornholm. I dag er produktionen flyttet til et industriområde i Hvidovre. 

Lakrids by Johan Bülow beskæfter 200 ansatte og sælger nu gourmetlakrids i 25 lande.

Du får ondt i maven fremadrettet med de banditter, du nu har lukket ind i dit livsværk

Jesper Nielsen

Med Valedo som hovedejer og Johan Bülow i ledelsen kører Lakrids by Johan Bülow videre efter en 2020-plan, som bl.a. indebærer en større ekspansion i Tyskland og Sverige.

- Med Valedo om bord får jeg både nogle stærke kompetencer og flere muskler rent økonomisk. Så nu skal vi op på næste niveau, siger Johan Bülow til dagbladet Børsen.