Business

USA-fonde bag udbytteskandalen i Skat

Pensionskasser fra USA har lænset statskassen for mindst 9 milliarder.

Det var amerikanske pensionsfonde, som var skyld i eksplosionen af Skats refusioner af aktieudbytte til udlandet. Sådan lyder det nu fra hjemsendte skattechefer omkring sagen, hvor udenlandske svindlere nåede at lænse statskassen for mindst 9 mia. kr.

Det skriver Børsen.

Oplysninger overset

Oplysningerne stammer fra en hidtil overset anonymiseret rapport fra Skats egen borger- og retssikkerhedschef, Margrethe Nørgaard.

- Den væsentlige stigning, der har været i 2014 i forhold til sidste år, skyldes at ... (overstreget med tusch, red.) foretager opkøb i danske virksomheder. Da disse ikke skal betale skat, medfører disse opkøb meget store udbetalinger, står der ifølge Børsen i rapporten, og dagbladet erfarer samtidig, at det overstregede refererer til amerikanske pensionsfonde.

Forklaringen kommer på et tidspunkt i 2014, hvor der allerede er udbetalt 4,8 mia. kr., hvilket er mere end en fordobling fra året før og bliver gentaget 11 gange til og med sommeren 2015, hvor der kommer tip om, at der er noget galt.

Skatteminister Karsten Lauritzen er på ferie og har over for Børsen ingen kommentar til rapporten.