Business

Olieselskabs katastroferegning når over 400 mia. kr.

Olieudslippet i 2010 truer fortsat dyreliv og økosystemer i Den Mexicanske Golf.

Olieselskabet BP skal betale yderligere 2,5 mia. dollar (16,7 mia. kr.) i bøde for olieudslippet i Den Mexicanske Golf i 2010. Dermed løber den samlede regning op på 62 mia. dollar (415 mia. kr.).

Det skriver The Guardian.

Den såkaldte Deepwater Horizon-sag var resultatet af, at 5 mio. tønder olie slap ud i Den Mexicanske Golf, og det kostede 11 mennesker livet.

BP har meddelt, at det ekstra bødetillæg på 2,5 mia. dollar ikke vil have nogen væsentlig betydning for selskabets finansielle formåen.

- I løbet af de seneste par måneder har der været betydelig fremgang i afviklingen af udeståender fra Deepwater Horizon-sagen. I dag er vi i stand til at vurdere de samlede materielle omkostninger fra hændelsen.

- Derudover har vi frem for alt fremlagt en klar plan for, hvordan vi vil håndtere disse omkostninger samt forsikret vores investorer om fremtiden, siger Brian Gilvary, finansdirektør i BP, til The Guardian.

Miljøkatastrofen, der stadig truer dyreliv og økosystemer i Den Mexicanske Golf, har været diskuteret i retten i flere år, før de lokale myndigheder og BP sidste år indgik et forlig. Ifølge BP har selskabet taget "betydelige skridt" for at rette op på skaderne.

Den ekstra bøde vil fremgå under særlige poster i BP's kommende regnskab for andet kvartal, der udkommer den 26. juli.

/ritzau/FINANS

Tidligere på måneden kom det frem, at den danske oliekæmpe Maersk skal sadle om på et vigtigt område: