Business

Nu kan du checke ind på flyet med uret

SAS har udviklet et nyt digitalt boardingcard til smartwatch. Dermed slipper rejsende for papkort og papir og kan checke via et ur om håndleddet.

Det betyder konkret, at rejsende kan finde deres boardingpas samt flyinformationer direkte på deres smart-watch.

Ved at placere uret på en scanner, kan boadingpasset registeres trådløst, og passageren kan fortsætte til sikkerhedstjekket.

- Det handler om at gøre livet lettere for vores kunder, det mener vi at vi gør med det her nye ur. At de rejsende ikke behøver lede efter deres mobiltelefon i lommen eller tasken eller bøvle med at printe boardingkort, men kan gå ind ret let ved at lægge hånden på scanneren, fortæller Mariam Skovfoged, der er pressechef i SAS

Del af stor digital satsning

Det nye tiltag er en del af luftfartsselskabets nye digitaliseringsstrategi, hvor der over de kommende år skal investeres en halv milliard i elektroniske løsninger, der gør rejsen lettere og mere smidig for kunderne og de ansatte.

Ud over det nye elektroniske boardingkort, er der også et nyt bonusprogram på vej og en ny hjemmeside.

Til den travle rejsende

På uret kan brugeren også følge med i afgangstidspunkter og information om den kommmende rejse. Det henvender sig ifølge SAS fortrinsvis til forretningsrejsende og de, der rejser ofte.

SAS Lab i Stockholm har udviklet ur og software i samarbejde med Samsung. Det kræver en SAS-app og Samsungs ur Gear S2.