Business

Dansk iværksættervirksomhed mænger sig med internet-giganter

Den danske virksomhed Ernit deltager i øjeblikket i et accelerator-program i New York. Her får de blandt andet hjælp af Google, Amazon og Microsoft.

Virksomheden Ernit, der laver digitale sparegrise, er blevet udvalgt blandt 1000 virksomheder til det eftertragtede accelerator-prorgram Techstars i New York.

ERNIT kombinerer en app med en fysisk sparegris. I App'en kan børn sætte mål for, hvad de vil spare op til, og voksne kan overføre penge direkte til sparegrisen. Sidste efterår formåede ERNIT at indsamle 500.000 kroner via crowdfunding-sitet Kickstarter. 

- Techstars kan se et stort potentiale i virksomheden og kan se, at den er skalerbar til rigtigt mange mennesker. Og så tror jeg, at det skyldes, at de kan se, at der er en god ting i det, vi gør med at lære børn om økonomi, siger stifter og direktør i Ernit, Søren Nielsen om, hvorfor det lige er dem der er blevet udvalgt. 

Se hele interviewet med direktør Søren Nielsen om de muligheder, de får ved at være med i Techstars lige her: 

Formålet med Tectstars er at fintune de 10 udvalgte virksomheders forretningsmodeller og vækstpotentiale.

De storer som mentorer

På programmet er blandt andet, at de udvalgte virksomheder skal have mentorer, der kan guide dem i den rette retning. For Ernit har det indtil videre betydet møder med Microsoft, Amazon og også Google er skrevet i kalenderen. 

- Det har været en vanvittig tur indtil videre. Der har været så mange mennesker på programmet, vi har snakket med. Det er konstant folk fra topvirksomheder, der hjælper os med at få skubbet projektet fremad, siger Søren Nielsen.

I følge Søren Nielsen kan man på de tre måneder, programmet varer, nå at lave hele to års arbejde.

Ender som Xfactor

Når programmet er slut, skal de deltagende virksomheder så præsentere deres produkt for mulige investorer .

- Man kommer til at stå på en Xfactor-lignende scene foran en sal af investorer, så det bliver ekstremt spændende også.  

Men fintuningen og justeringen stopper ikke her. Der skal fortsat udvikles, siger forklarer Søren Nielsen.