Business

Sådan tjente Enrico Krog Iversen 700 millioner på robotter

Enrico Krog Iversen tjente 700 millioner, da Universal Robots blev solgt sidste år. Det kræver de rette komptencer, siger den nu tidligere direktør.

Universal Robots har sagt farvel til den direktør, der sparkede virksomheden ud af lejede lokaler og ind på den internationale robotscene med salget til amerikanske Teradyne sidste år.

Pris: 1,9 milliarder kroner. 

Da vi startede som opstartsvirksomhed, spillede vi i anden division vest. Der kunne vi ikke købe de samme spillere som nu, hvor vi spiller i Champions League

Enrico Krog Iversen

Han og hans familie, der sammen havde postet penge i robotproducenten, tjente 700 millioner kroner på salget.

I følge den tidligere direktør, Enrico Krog Iversen, har det blandt andet været muligt, fordi han har ført en konsekvent personalepolitik, der lød:

"Intet menneske skal stå i vejen for universal robots udvikling

- Da vi startede som opstartsvirksomhed, spillede vi i anden division vest. Der kunne vi ikke købe de samme spillere som nu, hvor vi spiller i Champions League, siger Enrico Krog Iversen, der havde sidste dag som administererende direktør i den fynske virksomhed første juli. 

Han peger på, at det vigtigste for at skabe en stor forretningsmæssig succes er at have et ordentligt produkt at sælge. Men det skal være de rigtige folk, der skaber produktet og virksomheden omkring det.

- Det et teamet, der skaber tingene. Men det kan også være teamet, der skaber begrænsningerne, siger Enrico Krog Iversen, der nåede at være direktør Universal Robots i otte år. 

Købte en Aston Martin

Trods den kontante personalestil blev Universal Robots en succes og kronen på det fynske robotnetværk i Odense. 

Da salget gik igenmnem og pengene tikkede ind på kontoen, kørte Enrico Krogh Iversen direkte ud og købte en Aston Martin for sin del af de mange penge fra Teradyne.

- Det har været en af de drømme, jeg har haft, siden jeg var dreng. Når muligheden bød sigm, var det den drøm, jeg skulle realisere. Det er en fed oplevelse at kunne cruise rundt i den og give den lidt gas én gang i mellem, siger han. 

I dag holder han ferie, men er i løbende dialog med virksomheder, han kan investere nogle af sine millioner i. 

- Men lige nu holder jeg ferie. Universal Robots var en livsstil i otte år. Nu har jeg behov for at restituere, siger Enrico Krog Iversen