Business

EU: Danskerne får kortest tid på pension

Når det kommer til et liv på pension, så har danskerne den korteste levetid i hele Europa

En rapport fra EU-Kommissionen anslår, at danske kvinder i 2040 i gennemsnit vil leve 22,4 år på pension og de danske mænd kun kan forvente at leve 18,7 år på pension. Det vil være det laveste i Europa.

Det skriver Berlingske Business.

Kommissionen beregninger er baseret på, at den reelle tilbagetrækningsalder, hvor ordninger som efterløn, førtidspension og selvbetalt tidlig tilbagetrækning er medregnet.

3F mener, at regeringen bør vurdere de tal, før den kommer med sin nye 2025-plan.

Frygter højere pensionsalder

3F er nemlig bekymret for, om regeringen kan finde på at sætte pensionsalderen yderligere op, og mener, at det er vigtigt at bruge flere ressourcer på at sørge for at lønmodtagerne bliver mindre slidt ned imens de er på arbejdsmarkedet fremfor at hæve pensionalderen.

Cheføkonom i Danske Bank Las Olsen mener, at tallene muligvis ikke kommer til at holde, fordi mange lande højst sandsynligt også vil sætte deres pensionsalder op.

Las Olsen mener i øvrigt, at det er nødvendigt men en høj pensionsalder i Danmark, da systemet er indrettet således, at vi er indkomstsikret hele livet, hvilket vi som danskere er nødt til at gå på arbejde i mange år for at kunne opretholde.