Business

Ung iværksætter er 90 mio. værd - nu bor hun ikke længere på venindens sofa

23-årige Camilla Hessellund Lasteins studiebog-app er blevet forgyldt med en investering på 18 mio. kr. fra North Media Online A/S

23-årige Camilla Hessellund Lastein, fik idéen til Lix Technologies, der svarer til Spotify for studiebøger, da hun studerede erhvervsøkonomi. Kort tid inde i sit studie blev hun frustreret over de mange tunge studiebøger.

- De studerende lever egentlig en støvet tilværelse når de skal slæbe rundt på de her tunge bøger – for vi er længe forbi den tid, hvor det burde være nødvendigt. Nogen bør gøre noget ved det her problem – og den person er mig, siger Camilla Hessellund Lastein til TV 2 Business.

Derfor overnattede hun på en venindes sofa i halvandet år for at spare sammen til sin iværksætterdrøm, som samler studiebøgerne i en app. Det viste sig at være en god idé: North Media Online A/S, der er en del af den børsnoterede mediekoncern North Media A/S, investerer i dag 18 millioner kroner for 20 pct. af Lix Technology. 

Dermed værdisætter mediekoncernen Camilla Hessellund Lasteins idé til 90 mio. kr.

Mediekoncernen North Media A/S

North Media A/S blev som den første mediekoncern i Danmark noteret på Københavns Fondsbørs i maj 1996. Koncernen er organiseret i fire forretningsområder med relaterede datterselskaber.

Det er afdelingen North Media Online A/S, som investerer i Lix Technologies. North Media Online A/S består blandt andet af hjemmesiderne BoligPortal.dk, Bostadsportal.se, Ofir.dk, håndværker.dk og MatchWork.com

Det er ikke første gang investorerne viser interesse for Lix Technology. På et enkelt år har start-up virksomheden fået kapitalindsprøjtninger på henholdsvis 3 og 16,5 millioner.

Danmark er ikke modig nok

Investeringen skal blandt andet bruges på nye digitale produkter og markedsføring. Men frem for alt vil Camilla Hessellund Lastein benytte kapitalen til at komme ud på det globale marked.

- Danmark er ikke for lille for mig, men det ER et lille land, hvor mange ikke tør at løbe store risici. I Danmark vil man gerne lave små investeringer på cirka 3 millioner kroner, men det kan vi ikke leve for, og det koster bare penge at ekspandere globalt. Det skal investeringen bruges til, siger hun til TV 2 Business.

- Det globale marked har været mit mål fra starten af. Vi kan sagtens få en fin forretning op og køre i Danmark, men markedet er meget lille, så der er en naturlig afgrænsning. Vi har bygget forretningsmodellen op på, at der er en naturlig mulighed for at komme ud globalt og lave aftaler med de internationale forlag, siger hun til TV 2 Business.

Danmark er ikke for lille for mig, men det ER et lille land, hvor mange ikke tør at løbe store risici.

Camilla Hessellund Lastein, iværksætter og stifter af Lix Technologies

Det perfekte match

Camilla Hessellund Lastein er begejstret for, at det blev lige præcis North Media Online A/S, der endte med at investere i Lix.

- Lix og North Media er et perfekt match. Vi får en investor ind, der dels har omfattende viden indenfor det digitale og dels har nogle muskler, som der bliver brug for med den ambitiøse vækststrategi, vi har lagt.

Den administrerende direktør i North Media Online A/S, Henrik Løvig, ser frem til at få en ny sparringspartner.

- Vi ville gerne øge den digitale del af forretningen og derfor faldt valget på Lix. De er et af de mest lovende TECH-virksomheder i Danmark, fordi de har set et stort voksende marked, de har et stærkt team og et rigtig godt produkt. Derudover har de et stort internationalt potentiale, siger han til TV 2 Business.

Med investeringen på 18 millioner får North Media Online A/S en ejerandel på 20 procent. Ambitionen for det nye samarbejde er høje, siger Henrik Løvig.

- Med investeringen kommer vi til at eje en del af en succesfuld digital orienteret virksomhed. Vi regner selvfølgelig med at tjene penge på det her, og samtidigt kan vi lære af hinanden undervejs, siger han til TV2 Business.

Der har tidligere været rift om Camila Hessellund Lastein, se mere i klippet herunder.