Ungt it-selskab vælger dansk fiasko-børs

Nasdaq Firsth North i København får snart endnu et medlem efter lang tørke.

Den danske tech-virksomhed Conferize melder sig børsklar inden året er omme.

Børsnoteringen skal ske på Nasdaq First North i Danmark og være med til at sikre økomisk grundlag for firmaets videre vækst.

Det er et utraditionelt valg, da langt de fleste mindre danske selskaber i årevis er søgt til Sverige ved børsnoteringer, og det har gjort den danske minibørs til lidt af en fiasko.

Vil ændre kulturen herhjemme

Direktør og stifter Martin Ferro-Thomsen har talt med flere af de danskere, der har valgt Sverige til fordel for Danmark.

- Udover at de siger, at det er en åbenbaring at notere lidt tidligere, end man ellers typisk gør, siger de også, at der er nogle udfordringer for en dansk virksomhed ved at gøre det i Sverige, siger han til TV 2 Business.

- Der tænker vi, selvfølgelig efter at have rådført os med en række eksperter, at vi er en dansk virksomhed, der gør det godt internationalt. Hvorfor ikke skabe en børskultur i Danmark, hvor man fastholder vores vækst og jobskabelse i landet og giver et afkast til de investorer, der er med.

Bliv klogere på, hvorfor den håbefulde it-iværksætter satser på en dansk børs, der både har været udsat for flugt og manglende nye noteringer på TV 2 Business.

Samarbejder med TEDx

Conferize tilbyder produkter, som hjælper arrangører af events med at samle deltagernes kommunikation på tværs af de sociale medier.

Vi vil gerne medvirke til, at vi får en børskultur i Danmark, hvor vores innovationskraft i højere grad fastholdes herhjemme

Martin Ferro-Thomsen, stifter og direktør Conferize

Blandt andet gør Conferize det muligt for deltagere at kommunikere før, under og efter events, men Conferize står også for markedsføring og salg af selve eventet.

Den kun fem år gamle virksomhed arbejder blandt andet sammen med verdens største eventbrand TEDx og er af magasinet Forbes blevet udnævnt til den bedste netværksplatform for professionelle events.

Flere end 27.000 events i mere end 100 lande er arrangeret med Conferize-værktøjerne siden stiftelsen i 2011, oplyser selskabet.

Bevidst valg af Danmark

Det danske børsmarked har i årevis været meget stille for særligt mindre virksomheder, der i stor stil har tilvalgt Sverige, når der skulle hentes ny kapital via en børsnoteres.

Senest har auktionshuset Lauritz.com valgt at gå på børsen i Stockholm, det samme har Aalborg-selskabet Gomspace, der laver nano-satteliter, og kapitalfonden Axcel vil børsnotere selskabet Nordic Waterproofing i Sverige.

Direktør: Gratis kan være god forretning

Conferize er endnu ingen pengemaskine, og det koster da heller ikke noget at bruge produktet. Men det er set før, at det kan blive en god forretning alligevel, siger Martin Ferro-Thomsen.

- Succesfulde internetvirksomheder, såsom Google, LinkedIn og Issuu, tilbyder alle noget unikt, hvorman først betaler senere, ofte til meget lave priser.

- Derved tiltrækker platformen enorme mængderbrugere og data, som man skaber nye indtjeningsmuligheder omkring. Conferize bygger på desamme principper, og det er vores ambition at være den største platform for events i verden, siger den håbefulde direktør.

Ikke første firma

Direktøren har erfaringen inden for it-startups, men har endnu ingen børsnoteringer bag sig.

Martin Ferro-Thomsen er medstifter af platformen Issuu til onlinepublicering, der har hentet over 100 millioner kroner fra venturefonde.

Hvis du er interesseret i aktier og børsnoteringer kan du hver uge følge med i Millionærklubben, der tager de aktuelle nyheder under kærlig behandling. Se mere på TV2business.dk.