Business

Analytiker efter ordre: Maersk Oil skal sælges

Efter den mistede kontrakt i Qatar har Alm. Brands aktieanalytiker Michael friis svært ved at se en fremtid for Maersk Oil som selvstændigt selskab.

Maersk Oil blev i går fravalgt som partner på oliefeltet Al Shaheen i Qatar. Den nuværende kontrakt udløber til næste år men så er det også slut for Maersk Oil efter knap 25 år i Qatar.

Selv om Maersk Oil har store forventninger til Johan Sverdrup-feltet i Nordsøen, så er det først i 2020 at produktionen starter. Og selv om Maersk Oil til den tid vil kunne hente den tabte produktion fra Qatar ind, så er selskabet stadig en lille spiller i oliebranchen:

- Alle bolde er oppe i luften men jeg tror, at Maersk Oli skal sælges. Det er ikke stort nok til en selvstændig børsnotering, siger Mærsk-analytiker i Alm. Brand, Michael Friis Jørgensen.

Samtidig er den tabte kontrakt i Qatar også et signal fra hovedkvarteret på Esplanaden om, at der ikke vil blive investeret nær så mange penge i olie fremadrettet:

- Det viser jo klart, hvor Mærsk er på vej hen strategisk: De er på vej til at allokere meget færre ressourcer over i olieforretningen og mange flere ressourcer over i deres havne og rederi-del, siger Michael Friis Jørgensen.

- Olieforretning er højrisikabelt lige nu. For i mange af de ting, som man kan udvikle, der ligger prisen (for at hive olien op af undergrunden, red.) lige omkring den nuværende oliepris. Skal man så gøre det eller ej? spørger Michael Friis.