Business

Brexit banker danskernes boliglån i ny bundrekord

Det har aldrig været billigere at låne end nu, oplyser Nordea Kredit.

Uroen på de finansielle markeder har skubbet de danske boliglån ned under de hidtidige rekorder.

Nordea Kredit fortæller i dag, at et såkaldt 'Kort Rente' lån lige nu står til minus 0,31 procent i rente. Det er aldrig set lavere.

- Den hidtidige rekord ligger på minus 0,21 procent, noterer chefanalytiker Lise Nytoft Bergmann fra Nordea.

Regning trods negative renter

Selvom investorerne gerne vil betale for at låne ud til danske boligejere, der er risikovillige nok til at have en løbetid på seks måneder på deres lån, får du ikke rede penge for at låne.

Bidragssatser og gebyrer betyder nemlig, at du fortsat skal hoste op til Nordea, selvom renterne aldrig har været lavere.

For et lån på 1 million kroner uden afdrag og den nye rekordrente på 0,31 procent giver en månedlig regning før skat på 617 kroner i de sidste seks måneder af 2016.

Blev betragtet som sludder

Den negative rente giver boligejeren en indtægt på 258 kroner, men det mere end modsvares af et bidrag til Nordea på 875 kroner. Efter skat svarer det til 409 kroner, oplyser Nordea.

- De boligejere, der har valgt et Kort Rente lån, for at få den lavest mulige ydelse, kan være godt tilfredse. I hvert fald er renten endnu engang blevet fastsat til så lavt et niveau, at de traditionelle lærebøger på økonomistudiet kommer til kort, siger Lise Nytoft Bergmann i en kommentar og tilføjer.

-  Vi skal ikke langt tilbage i tiden, før enhver snak om, investorerne ville være villig til at betale boligejerne for at låne deres penge, ville blive betragtet som noget sludder.

Nordea hævede for nylig bidragssatserne med henvisning til en såkaldt gældsbuffer på 7,7 milliarder kroner. Forhøjelsen af priserne er ifølge Finanswatch 27 gange højere end nødvendigt, herunder kan du Nordea-direktør Torben Laustens svare på kritikken.