Business

Pram om Smedegaard-exit: Hvis ikke det påvirker en at tage sådan en beslutning, skal man selv stoppe

A. P. Møller-Mærsks bestyrelsesformand lægger ikke skjul på, at det var hårdt at bede Nils Smedegaard Andersen om at forlade virksomheden.

Nils Smedegaard Andersen nåede at få 9 år som topchef for Danmarks største virksomhed. Men nu er det slut. 

Han overlader d. 1. juli hjørnekontoret på Esplanaden til Søren Skou, der siden 2012 har været direktør for Maersk Line.

Men det var ikke Smedegaards eget ønske at forlade Mærsk. Det var bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen og selskabets øvrige bestyrelse, der anså et direktørskifte som en nødvendighed for at fremtidssikre virksomheden og arbejde hen mod en opsplitning af Mærsk. 

Noget, man for blot få år siden anså for helt utænkeligt.

Ærlig Pram

Og det var bestemt ikke nogen let beslutning at bede Smedegaard om at pakke sin gode tøj og gå, understreger en ærlig Michael Pram Rasmussen i et interview med TV2 Business.

- Jeg vil sige, at den dag, det ikke påvirker én at foretage den type beslutninger, så tror jeg selv, man skal stoppe, lyder det fra  Michael Pram.

Der er jo også en menneskelig dimension af det her – er der ikke?

- Selvfølgelig er der det. Og Smedegaard har jo leveret en utrolig flot indsats, og han har jo knoklet døgnet rundt i de år, hvor han har været her i gruppen.

Michael Pram Rasmussen understreger, at han ikke har noget at udsætte på Nils Smedegaard indsats i Mærsk.

- Vi har kun været tilfredse med de resultater, som han har leveret. Vi har fem flotte og velfungerende business-units, der ligger øverst i deres i segmenter indtjeningsmæssigt. Så det skylder vi ham stor tak for, siger Michael Pram Rasmussen.

Har Smedegaard ryddet sit kontor?

- Nej, slet ikke. Slet ikke. Han bliver ved til d. 1. juli, og det foregår i god ro og orden, siger Michael Pram Rasmussen.